Acuzatoarele lui Buzoianu au devenit mieluşei speriaţi

Acuzatoarele lui Buzoianu au devenit mieluşei speriaţi
Scandalul celebrului controversat video-interviu, în care două foste angajate ale fabricii Feleacul au dat de pământ cu omul de afaceri Octavian Buzoianu, candidat independent la primărie, a ajuns la un nou episod. Şi nu pare să fie ultimul.

Într-o conferinţă de presă surpriză, Buzoianu a apărut alături de Lucia Lup şi de Ibranyi Eva, fost lider sindical, respectiv angajat la Feleacul, cele două femei care, într-un interviu video devenit viral pe internet, dădeau de toţi pereţii cu omul de afaceri, căruia îi reproşau distrugerea celebrei fabrici clujene de dulciuri. În mod curios, cele două au venit însoţite de cunoscutul lider sindical clujean Stanca Constantinescu. Aceasta din urmă a jucat, în faţa presei, rolul de avocat ale celor două şi, când a fost cazul, chiar de scut împotriva întrebărilor incomode venite de la jurnalişti.

Pe cât erau de revoltate în interviul cu pricina împotriva lui Buzoianu, pe atât arătau de spăşite, dacă nu chiar speriate, de această dată. Lup a venit chiar cu un text scris de acasă, de la care cu greu s-a lăsat abătută. Ea a sugerat că ar fi fost păcălită de cei care i-au luat interviul. „Ni s-a spus că va fi un articol despre brandurile clujene. N-am bănuit că va fi folosit tendenţios în campania electorală pentru denigrarea domnului Buzoianu. Nu ni s-a cerut acordul pentru ultilizarea interviului în scopuri electorale. N-am dorit defăimarea niciunei persoane. Regret ce s-a întâmplat şi îi cer scuze public domnului Buzoianu pentru prejudiciile cauzate", a citit Lup de pe foaie.

După care a venit rândul lui Ibranyi să-şi prezinte scuzele. „Nu am ştiut că filmul va fi folosit împotriva domnului Buzoianu. După ce am dat interviul am fost sunată de pe un număr necunoscut să spun dacă mai ştiu alţi foşti lucrători la Feleacul pentru alte interviuri împotriva domnului Buzoianu. Îmi cer scuze, n-am ştiut că va fi folosit în campania electorală. Am fost naive", a spus Ibranyi, despre ceea ce Buzoianu a catalogat a fi „o bătaie de joc la adresa oraşului, dusă la nivel naţional".

Cele două au refuzat, însă, să răspundă la principala întrebare a presei: când au minţit, atunci când au şters cu Buzoianu pe jos în filmuleţul respectiv sau acum când şi-au turnat cenuşă în cap în public? „Nu vreau să mai adaug nimic", a venit răspunsul lui Ibranyi. În schimb, „avocata" celor două a dat de înţeles că fostele angajate de la Feleacu ar fi fost manipulate să spună ce au spus. „În interviu s-a utilizat, cu rea-credinţă, buna-credinţă a celor două doamne. Au fost manipulate şi incitate să spună ce au spus. Pe moment, pe doamna Ibranyi a apucat-o furia că a fost disponibilizată şi are o pensie de 500 de lei", a explicat Constantinescu.

„Pocăinţa" celor două nu pare, însă, să fi fost la fel de sinceră. Buzoianu a recunoscut că a deschis procedura legală împotriva lor, urmare a apariţiei interviului respectiv, oprită, însă, după primul pas, cel al medierii, unde se pare că una dintre condiţiile renunţării la plângerea penală a fost tocmai exprimarea publică a scuzelor celor două. Candidatul de primar a încercat chiar să pluseze, încercând, fără succes, să obţină din partea celor două angajamentul că vor acţiona în justiţie împotriva celor care le-au luat interviul.

De altfel, ipoteza şantajului lui Buzoianu la adresa celor două, pentru a le determina să susţină ideea unei manipulări este susţinută şi de Ionuţ Geană, directorul unei publicaţii clujene, în redacţia căreia a fost înregistrat interviul respectiv. „Într-adevăr, ideea a pornit de la brandurile clujene dispărute sau distruse, dar cele două doamne erau extrem de pornite împotriva domnului Buzoianu şi ştiau exact ce fac. Li s-a spus de la început că interviul filmat - nu eu am pus întrebările, ci un coleg - va fi dat pe presă şi au fost de acord, chiar doreau asta, să afle clujenii cine e Buzoianu.

Ibranyi Eva era atât de pornită împotriva lui, încât am fost nevoit s-o temperez, să nu spună lucruri pe care nu le poate proba. Cu doamna Lup m-am întâlnit, în prealabil, de trei ori la cafea, ea a adus-o pe Ibranyi, iar ulterior s-a angajat să mai aducă şi alte persoane de la Feleacu sau de la Ursus. După care m-a sunat să-mi spună că a fost chemată de Buzoianu la mediere şi a zis că-şi asumă ce a spus, dar nu mai vrea să continue, că nu vrea să ajungă în instanţă şi că Buzoianu i-a impus să semneze un contract de confidenţialitate şi să nu mai discute cu presa. Buzoianu a mai sunat şi pe alţii şi i-a ameninţat fie cu neplata dividendelor, fie cu acţiune în justiţie dacă vorbesc, inclusiv fostul director de la Feleacu, Emil Racolţa, cu care am avut mai multe discuţii, mi-a spus că îi e frică.

Ieri am fost sunat de Vlad Buzoianu (fiul omului de afaceri, n. red.), care mi-a cerut o ofertă de publicitate pentru ziar. N-am acceptat nici o formulă de colaborare cu Buzoianu, ca să nu se spună că am vrut doar să-l şantajez să-mi cumpere publicitate. N-am făcut-o pentru bani şi n-a fost comandată de nimeni, nici de PDL, nici de PNL. Şi nu mă voi opri aici. Sper ca o altă fostă directoare de la Feleacu, Felicia Onac, va accepta să-mi spună şi pe cameră ce mi-a spus în privat. În plus, voi mai posta o înregistrare video în care voi explica exact modul în care s-au desfăşurat lucrurile", a declarat Geană.

Comenteaza