Adrian Wiener, USR: Nu este vorba de formarea unui Guvern în jurul PNL, ci alături de PNL şi UDMR

Adrian Wiener, USR: Nu este vorba de formarea unui Guvern în jurul PNL, ci alături de PNL şi UDMR

Senatorul USR-PLUS Adrian Wiener, care face parte din echipa USR care participă la negocierile de sâmbătă pentru formarea unui nou guvern, susţine că nu este vorba de un guvern făcut în jurul PNL, ci împreună cu PNL şi UDMR.

Acesta susţine că politicile publice pe care Alianţa USR-PLUS le propune pentru Programul de Guvernare au fost validate validate prin vot.

„Am primit mandat prin votul din 6 decembrie să luptăm pentru aceste proiecte. Fie că vorbim de desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor sau de Fără Penali În Funcţii Publice, reaşezarea sistemului de pensii pe principiul contributivităţii, de constituirea Fondului Naţional pentru marea infrastructură din Sănătate sau de reforma electorală, toate sunt măsuri pe care le-am propus şi argumentat public şi pentru care votanţii noştri ne-au mandatat. Înţelegem că a face politică înseamnă a reprezenta interesele legitime ale oamenilor, a milita pentru binele comun. Aşadar, propunerile noastre nu sunt condiţii ultimative ci mai degrabă soluţii pentru problemele aflate pe agenda publică a României; unele de ani de zile”, a mai scris senatorul.

Acesta spune că portofoliile din Cabinet „nu reprezintă privilegii sau recompense politice ci asumarea unor uriaşe responsabilităţi”.

„Nu este vorba de formarea unui Guvern <în jurul PNL> ci <alături> de PNL şi UDMR. E momentul să renunţăm la narativele electorale; chiar şi în formulări. Următoarele alegeri sunt peste 4 ani. Acum e vremea parteneriatelor mature în numele cetăţenilor, nu pentru câştiguri de imagine pe termen lung. Nu intrăm în coaliţie pentru a sprijini o guvernare PNL ci pentru a oferi românilor o coaliţie de guvernare responsabilă cu o majoritate parlamentară în spate şi cu o agendă comună agreată; într-o formulă rezultată democratic din vot”, a mai scris Adrian Wiener.

Sâmbătă au loc negocierile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune, după ce joi dimineaţă liderii acestor partide au participat la o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis.

Comenteaza