Aflată în colaps, Autostrada Transilvania devine armă politică VIDEO

Aflată în colaps, Autostrada Transilvania devine armă politică VIDEO
Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, reproşează noii puteri blocarea autostrăzii ardelenilor. În replică, liderii locali ai USL îi reamintesc că cel care a îngropat proiectul a fost Emil Boc şi îl trimit să plimbe oile.

„Solicit public parlamentarilor USL de Cluj să prezinte public stadiul angajamentelor, pentru că nimic dion ce-au promis în campanie nu s-a întâmplat. Ştiu din laboratoarele Ministerului de Finanţe, unde avem sursele noastre, că din nou Clujul nu va primi nimic la rectificarea bugetară, deşi domnii Uioreanu şi Lăpuşan au promis că autostrada şi Spitalul Regional de Urgenţă vor primi bani la rectificare. Cei zece parlamentari clujeni ai USL au dormit în toată această perioadă şi s-au transformat într-o masă amorfă de votat ce le dictează Ponta şi Antonescu. Dacă cineva din Cluj ar fi ştiut că parlamentarii USL merg la Bucureşti doar să-şi ia salariile, nu i-ar mai fi votat. De ce nu fac tronsonul Gilău-Nădăşel? Exproprierile sunt făcute, tronsonul are toate condiţiile tehnice pentru a intra în licitaţie şi apoi în execuţie. Emil Boc şi Anca Boagiu au stabilit şi standardele de cost pentru acel tronson la aproximativ şase milioane de euro pe kilometru, pentru că e o zonă fără denivelări. E vorba de 8,2 kilometri, discutăm de o sumă infimă. Domnii Uioreanu şi Lăpuşan nu-i pot convinge pe cei de la Bucureşti să dea măcar această sumă infimă pentru autostradă? Acest segment ar lega Sălajul, Satu Mare şi Maramureşul de restul ţării", a declarat Buda.

Direct vizat de atacul lui Buda, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, îi reaminteşte acestuia cine a blocat proiectul autostrăzii. „Constat cu tristeţe, că învăţăceii domnului Emil Boc continuă politica demagogiei pure iniţiată de stăpânul lor. Le reamintesc liderilor PDL Cluj, că astăzi nu ar fi trebuit să mai discutăm subiectul autostrăzii Transilvania, dictonul «Autostrada Transilvania se execută şi nu se discută» aparţinându-i integral fostului premier Emil Boc, dar care, în perioada guvernării sale, a abandonat proiectul, chiar dacă a avut oportunitatea să-l finalizeze. PDL Cluj continuă politica demagogiei pure în cazul autostrăzii Transilvania. Guvernul USL a alocat 188 de milioane de lei din bugetul naţional Autostrăzii Transilvania, pentru acoperirea datoriilor din perioada cabinetului Boc, iar construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri îi nemulţumeşte pe liderii PDL, aceştia recurgând la împroşcarea cu noroi asupra a tot ce construieşte cabinetul Ponta", a reacţionat Lăpuşan.

Preşedintele consiliului judeţean, Horea Uioreanu îi transmite lui Buda să plimbe oile. „N-am spus niciodată că, la rectificare vom primi bani pentru autostradă sau spital. A fost la Cluj ministrul Şova şi a spus care sunt soluţiile pentru autostradă, iar Spitalul Regional de Urgenţă va fi inclus în bugetul pe 2014. Domnul Buda văd că regretă amarnic că nu mai e parlamentar şi se războieşte cu foştii lui colegi. Îi reamintesc că nu Consiliul Judeţean se ocupă de autostradă şi nici de rectificarea bugetară. Deocamdată am primit bani de la guvern pentru aeroport, pentru parcurile industriale şi pentru multe alte obiective importante, iar la rectificare vom mai primi bani pentru pista extinsă la 3.500 de metri. Ştiu că domnul Buda vrea să aibă o legătură cu satul natal şi, dacă are nevoie de un drum până acasă, să-şi plimbe oile, sigur că pot vorbi cu cei de la Senat să-l ajute", a comentat Uioreanu.

 

Comenteaza