Aglomeraţie de subprefecți la Cluj. Zoltan Gyorke a câştigat procesul şi anunţă că se întoarce la birou săptămâna viitoare

Aglomeraţie de subprefecți la Cluj. Zoltan Gyorke a câştigat procesul şi anunţă că se întoarce la birou săptămâna viitoare
| Foto: facebook.com/zoltan.gyorke

Schimbat din fotoliul de subprefect al Clujului în anul 2019, Zoltan Gyorke a anunţat că obţinut o soluţie definitivă în justiţie şi va fi repus în funcție.

Zoltan Gyorke a fost demis de trei ori din funcția de subprefect de guvernul PSD, dar de fiecare dată a atacat în Justiție decizia și a avut câștig de cauză. Cel mai recent, acesta a fost demis în 2019 de guvernul PSD, a contestat în instanță decizia, iar astăzi și anunțat că magistraţii i-au dat dreptate.

„Am câștigat procesul împotriva Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne. Începând cu săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj", a scris Zoltan Gyorke pe reţelele de socializare.

Acesta a făcut şi un scurt istoric la situaţiei: 

"Prin HG 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental.

În 11.02.2020 instanța de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii de guvern, din următoarele considerente:
1. au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative
2. hotărărea de guvern nu a fost motivată în fapt și în drept
3. aplicarea mobilității nu a fost dispusă în scopul și limitele expres prevăzute de lege.

Azi, 16.07.2020 sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne", a anunţat Zoltan Gyorke.

Acesta se află la a treia demitere din funcţia de subprefect, prima având loc în 2008.

La această oră, judeţul Cluj are doi subprefecţi, Irina Munteanu şi Bela Budai.

Comenteaza