Alegeri parlamentare 2020. Dăncilă și Oprișan, pe lista neagră a PSD / Rafila, surpriza social-democraților

Alegeri parlamentare 2020. Dăncilă și Oprișan, pe lista neagră a PSD / Rafila, surpriza social-democraților
| Foto: digi24.ro

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, ar urma să deschidă lista PSD pe București la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

22 octombrie este deadline-ul pe care îl au partidele pentru a depune listele finale cu candidaţii la alegerile parlamentare. Listele se coc la foc mic în toate sediile centrale, iar surprizele se ţin lanţ. Cele mai multe vin din partea PSD, USR şi PNL, mai ales la capitolul politicieni-vedetă care nu prind sau nu mai prind anul acesta loc.

Cele mai mari schimbări sunt anunţate la PSD, unde discuţiile sunt în toi. Potrivit unor surse social-democrate pe lista neagră sunt: Marian Oprişan, Florin Iordache, Carmen Dan, Doina Pană, Ecaterina Andronescu, Dănuţ Andruşcă, Andreea Cosma, Nicolae Bacalbaşa, Liviu Pleşoianu, Ionuţ Vulpescu şi Şerban Valeca. Ei sunt cei pentru care decizia e aproape luată, şi răspunsul este nu. Riscă să ajungă în aceeaşi categorie Şerban Nicolae, Viorica Dăncilă şi Georgian Pop, relatează Mediafax.

La USR de exemplu, Florina Presadă, Mihai Goţiu, Emanuel Ungureanu şi Vlad Alexandrescu nu au mai avut loc pe liste. La PNL, Cezar Preda, de 16 ani parlamentar, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. O va face însă purtătorul de cuvând al Guvernului, Ionel Dancă.

O altă surpriză vine tot din tabăra PSD. Pe lista celor acceptaţi este medicul Alexandru Rafila. Surse politice susţin că specialistul ar urma să deschidă lista PSD, pe Bucureşti, pentru Camera Deputaţilor.

De asemenea, Victor Ponta a încercat să-l convingă pe Alexandru Rafila să candideze la Primăria Capitalei, din partea PRO România. Medicul este specialist în microbiologie şi face parte din board-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. El este una dintre cele mai puternice voci de când a început pandemia.

Comenteaza