Alegerile pentru preşedinţia CJ Cluj ar putea avea loc în martie

Alegerile pentru preşedinţia CJ Cluj ar putea avea loc în martie
Alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj ar putea avea loc în martie, susţin surse liberale.

Surse liberale dau ca sigură organizarea de alegeri parţiale pentru primării, consilii judeţene, colegiile de deputaţi şi senatori vacante în data de 22 martie 2015.

Deşi premierul Ponta a spus categoric nu se vor organiza alegeri parţiale, se pare că acesta s-ar fi răzgândit. Amintim că PNL, prin vocea co-preşedintelui Alina Gorghiu a dat un ultimatum de două săptămâni guvernului Ponta pentru organizarea scrutinului.

"Nu ştiu nimic. Mă interesez la guvern", a afirmat prefectul Gheorghe Vuşcan, contactat de ZIUA de CLUJ.

La Cluj, postul de preşedinte al consiliului judeţean este vacant, după demisia lui Horea Uioreanu. Singurul politician care a anunţat până acum că doreşte să candideze este Mihai Seplecan.

"Îmi menţin dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte. De altfel, delegaţia permanentă a vechiului PNL m-a desemnat să candidez în vara anului trecut. Vom discuta şi cu noii colegi, veniţi de la PDL şi doar dacă toată lumea mă acceptă, mă doreşte şi mă susţine îmi voi depune candidatura. Dacă nu, vom găsi împreună o altă soluţie. Eu voi propune soluţia şi persoana propusă de PNL", a spus Seplecan.

Unul dintre numele vehiculate în tabăra social-democraţilor, pentru o eventuală candidatură, este cel al lui Valentin Cuibus. Actualul inspector-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean a spus însă din capul locului că nu este interesat de o eventuală candidatură.

"Nu voi candida! Am multe lucruri începute la inspectorat şi sunt suficienţi colegi care pot să candideze. Eu nu sunt interesat", a declarat Cuibus, adăugând că nu a aflat oficial că alegerile ar avea loc în 22 martie. "Ştiu că a existat joi o discuţie, dar nu a existat nicio comunicare. Problema va fi dezbătută în biroul politic şi se va stabili o strategie. Aşteptăm să se întoarcă preşedintele Remus Lăpuşan, care e plecat din ţară", a mai spus Valentin Cuibus.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a rămas vacantă în 3 octombrie, după demisia preşedintelui ales Horea Uioreanu. 

Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai, iar apoi a fost suspendat din funcţie. În 23 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Comenteaza