Alexandru Cordoş vrea să trimită Curtea de Conturi la primărie

Alexandru Cordoş vrea să trimită Curtea de Conturi la primărie
Senatorul PSD Alexandru Cordoş (foto) a cerut Curţii de Conturi să efectueze un control asupra derulării contractului de reparaţii străzi şi alei, licitat de primăria clujeană şi câştigat de asocierea Diferit-Kiat. Reprezentanţii primăriei spun că solicitarea lui Cordoş e superfluă.

Cordoş afirmă că a avut suspiciuni după o declaraţie a primarului, care spunea că, deşi bugetul estimat al proiectului este de 390 de milioane de lei, costul exact al lucrărilor la drumuri va fi cunoscut abia după efectuarea recepţiei. "Asta înseamnă că, anual, întregul buget alocat reparaţiilor de străzi poate fi acordat acestui consorţiu", a susţinut Cordoş. El a mai acuzat faptul că, iniţial, aproximativ 20% din costuri erau programate pentru consultanţă.

"Nu înţeleg ce fel de consultanţă e necesară într-un proiect de asemenea tip", a spus Cordoş. El a precizat că, la intervenţia consilierilor locali PSD, sumele prevăzute pentru consultanţă au fost eliminate din bugetul lucrării. "În mod clar, avem de-a face cu un nou episod din serialul «bani pentru partid»", a apreciat Cordoş.

Viceprimarul Radu Moisin spune, însă, că senatorul social-democrat a făcut o solicitare inutilă. "Nu avem absolut nimic împotriva oricăror verificări din partea instituţiilor de control. Ce nu ştie, însă, domnul Cordoş este că noi avem câte două controale din partea Curţii de Conturi în fiecare an, ocazie cu care sunt verificate absolut toate contractele, deci cererea domnului Cordoş este superfluă. În altă ordine de idei, este absolut normal să stabilim preţul şi să facem plata abia la sfârşit, când evaluăm lucrarea, iar această evaluare se face exclusiv pe baza caietului de sarcini", a explicat Moisin.

 

 

Comenteaza