Alianța Dreapta Unită și-a prezentat candidații pentru primăria Cluj-Napoca și CJ Cluj: „Suntem împreună pentru a oferi o alternativă serioasă și credibilă”

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat candidații pentru primăria Cluj-Napoca și CJ Cluj: „Suntem împreună pentru a oferi o alternativă serioasă și credibilă”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Liderii Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) şi Ludovic Orban (Forța Dreptei), au organizat o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, în care au fost prezentaţi candidaţii Alianței la primăria municipiului Cluj-Napoca şi la preşedinţia Consiliului Judeţean, Viorel Băltărețu, respectiv Adrian Oros.

Preşedinte USR, Cătălin Drulă, a lăudat candidații Alianței Dreapta Unită (ADU) de la Cluj și a vorbit despre importanța alegerilor din acest an electoral.

Mă bucur să fiu astăzi alături de cei doi candidați principali ai ADU, Viorel Băltărețu la primăria Cluj-Napoca și Adrian Oros la șefia CJ Cluj. Sunt candidați puternici. Vom sta în spatele lor și vom face campanie pe tot terenul. Știm că oamenii din Cluj își doresc altceva. Avem nevoie de o guvernare de dreapta în România. Toți cei din această alianță am arătat, în toată cariera noastră politică, că ne pasă de banul public și că respectăm economia privată. Trebuie să eficientizăm și să modernizăm administrația din România. Despre asta este anul 2024. Avem o susținere enormă din partea românilor și le mulțumim tuturor celor care ne-au dat semnături de susținere în această perioadă”, a declarat liderul USR.

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider al Partidului Mișcarea Populară, susține că bătălia cea mai mare a acestui an electoral se va da pe 9 iunie, atunci când sunt programate alegerile locale și cele europarlamentare.

Eu sunt încântat și bucuros că, într-un timp foarte scurt, am reușit să unim cele mai curajoase energii de dreapta din societatea noastră și să dăm naștere acestei Alianțe. Românii au fost păcăliți de președintele Iohannis când a spus să voteze PNL pentru a scăpa de PSD. Alegerile din acest an sunt organizate total netransparent. Determinarea noastră este foarte mare pentru acest an. Românii trebuie să ştie că pe 9 iunie se va da bătălia cea mare! Îi invităm pe români alături de noi, de Dreapta Unită”, a afirmat Eugen Tomac.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a transmis că orașul Cluj-Napoca, dar și județul Cluj, sunt extrem de important pentru Alianța Dreapta Unită.

Am anunţat miercuri că avem candidaţi comuni la alegerile din 9 iunie. Astăzi i-am prezentat pe primii, la Cluj-Napoca. Tratăm cu extrem de mare seriozitate viitorul Clujului. Mă refer și la oraș, dar și la județ. Pentru noi sunt foarte importante. Suntem împreună pentru a oferi o alternativă serioasă, o alternativă credibilă, o alternativă care vine cu soluții care stau în picioare. Cei care vor o altă administrație, să iasă la vot. În Cluj sunt foarte mulți oameni cu o gândire liberală. Este nevoie de o altă viziune. Venim la Cluj-Napoca cu un om care a reușit de la o vârstă fragedă în viață. La județ, domnul Oros are o carieră politică și administrativă fără cusur”, a spus Ludovic Orban.

Ce au spus candidații ADU la primăria Cluj-Napoca și la șefia CJ Cluj

Deputatul Viorel Băltărețu este de părere că municipiul Cluj-Napoca poate să se compare, în următorii 20 de ani, cu capitale europene precum Viena, Budapesta sau Praga.

Mă bucur că am fost nominalizat și sunt convins că voi face treabă ca viitor primar al municipiului Cluj-Napoca. Ce vreau pentru acest oraș? E foarte simplu: vreau mai mult. În 20 de ani, Clujul poate să se compare cu Viena, cu Budapesta, cu Praga. Clujul poate da ora exactă în economie, în tehnologie, în educație, în calitatea vieții în întreaga Europă de Este. E un vis ambițios, știu, dar asta este viziunea mea pentru următorii 20 de ani. Asta este ce merită orașul nostru și clujenii.

Prioritățile mele pentru primul mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca sunt următoarele: 1. Centura ocolitoare în patru ani. 2. Grădinițe, școli și creșe în fiecare cartier, începem cu Bună Ziua și Borhanci. 3. Urbanism fără compromisuri și favoritisime. 4. Aquapark și patinoar tot anul. 5. Mediul de afaceri competitiv, susținut și implicat în deciziile comunității. 6. Eliminarea mirosului pestilențial. 7. Parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș. Sunt multe de făcut în teren, iar, ca primar al Clujul, pot și știu cum să fac asta”, a declarat candidatul ADU la primăria Cluj-Napoca.

Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii în guvernul Orban 2, actual lider al Forța Dreptei Cluj, candidează din partea ADU pentru conducerea forului administrativ județean clujean.

Clujul trebuie să fie conectat la România și la Europa. Trebuie să rămânem în continuare un puternic centru universitar, medical și un hub IT. De aceea, Clujul are nevoie de spitale moderne, de campusuri universitare adecvate și are nevoie de parcuri industriale. Acestea vor fi printre obiectivele noastre în viitorul apropiat. Este nevoie de un suflu nou. Clujul are nevoie de o administrație care să stea cu fața la clujeni. Eu, întotdeauna, am stat cu fața la oameni și niciodată nu am avut orgolii personale sau alte interese”, a spus Adrian Oros.

Comenteaza