Video Alin Tișe, avertisment către premierul Ciucă: „Dacă nu, o să fac ce am făcut cu Orban” / L-a „înțepat” și pe ministrul Boloș

Alin Tișe, avertisment către premierul Ciucă: „Dacă nu, o să fac ce am făcut cu Orban” / L-a „înțepat” și pe ministrul Boloș
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Centrul de Transplant Multiorgan nu au reușit să prindă finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, spune că are promisiuni de la premierul Nicolae Ciucă referitoare la finanțarea din alte surse a cel puțin unuia dintre cele două mari proiecte de sănătate.

Liderul forului administrativ județean a afirmat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) că are speranțe că proiectele care vor putea pune Clujul pe harta Europei în domeniul medical vor primi finanțare.

Sperăm ca cele două mari proiecte să intre pe alte surse de finanțare. Am discutat personal cu premierul Ciucă și i-am explicat că este esențial pentru noi acest proiect. Referitor la Centrul de Transplant i-am explicat că este o necesitate a României, nu doar a Clujului. E păcat ca ministerul Sănătății să nu trateze ca prioritate de țară acest obiectiv.

Sunt câteva orașe în Europa în care se face transplant multiorgan, patru organe în același institut. Ar aduce oameni din toată lumea. Pe lângă ce este acuma, Clujul ar fi o atracție pentru turismul medical oferind astfel de servicii. Prim-ministrul mi-a spus că știe subiectul și că nu înțelege cum am putut ca în doi an să facem ambele proiecte, să ajungem la faza de licitație. I-am explicat că muncim de doi ani la aceste proiecte și mi-a garantat că îl va susține. 

I-am mai spus lui Nicolae Ciucă că am mai avut un diferend în trecut cu fostul premier Ludovic Orban și dânsul m-a persiflat atunci ca fiind ceva nesemnificativ. Eu în fiecare zi am făcut conferință de presă până l-am convins că într-un județ în care majoritatea clujenilor au optat pentru o culoare politică nu poți veni să pui un prefect de la altă formulă politică (UDMR – n.red.).

Nu poți să vii ca premier să spui că faci cum vrei tu. Asta a făcut Orban și ați văzut ce a pățit. Nicolae Ciucă mi-a promis că va ține cont de proiectele noastre. I-am spus că dacă nu, o să fac ce am făcut cu domnul Orban, în sensul că în fiecare zi voi face conferință de presă și îi voi cere demisia, până când va fi finanța unul dintre spitale. Eu am speranțe. Vom vedea”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Referitor la rotativa din luna mai, când premierul va fi de la PSD, iar câteva ministere vor fi schimbate între social-democrați și liberali, printre care și portofoliul condus de Marcel Boloș de la Investiții și Proiecte Europene, șeful CJ Cluj l-a luat în „vizor” pe ministrul Boloș.

„Nu știu dacă va fi schimbat din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. Întotdeauna acest domn a fost ministru. Cred că este născut să fie ministru. Nu știu cine pe cine schimbă, dar nu cred că va fi schimbat dacă mă întrebați pe mine. Nu sunt mulțumit de ideea că partidele politice după 20 de ani nu sunt capabile să genereze din interior câțiva oameni care să facă față la aceste ministere”, a afirmat Tișe.

Comenteaza