Alin Tișe: Clujul are primari buni. Majoritatea vor fi reconfirmați în funcție la alegeri

Alin Tișe: Clujul are primari buni. Majoritatea vor fi reconfirmați în funcție la alegeri
| Foto: Facebook/Alin Tise

Președintele Consiliul Județean Cluj Alin Tișe a declarat la ZIUA LIVE că a colaborat foarte bine cu toți primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, și că este convins că majoritatea vor fi realeși în această vară.

”Am stabilit relații instituționale extrem de bune în acest mandat cu primăriile din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor, e o normalizarea a acestor relații și acest lucru s-a văzut la nivelul dezvoltării locale din aceste localități. S-a discutat mai puțină politică și ei și-au făcut treaba și veți vedea că mare parte din acești primari vor fi reconfirmați. Clujul are primari buni, acești primari fac proiecte, găsesc și resurse alternative de a aduce bani în comunitățile lor. Eu asta înțeleg printr-un primar bun, cel care aduce plus valoare pentru comunitatea lui, nu stă tot timpul cu mână întinsă la guvern”, a spus Alin Tișe.

Despre posibilitatea ca anumiți primari PSD să treacă la PNL și să candideze ca liberali pentru un nou mandat, președintele Consiliului Județean Cluj a spus: ”Primarii își doresc o revalidare a mandatului și continuarea proiectelor pe care le au. Sigur că eu ca liberal îmi doresc ca politica de dreapta, liberală, să continue în majoritatea localităților din județ, dar niciodată nu am să racolez primari folosindu-mi funcția. Discuțiile pe care le am cu acești primari sunt doar pe partea administrativă. Fiecare va încerca să candideze de acolo de unde crede că e mai bine pentru comunitatea lui. Dar faptul că un primar la expirarea mandatului realizează că poate candida de la un nou partid și la început de mandat vine în fața electoratului cu un program politic, din partea unui partid sau altul e absolut normal”, a spus Tișe.

Acesta crede că dezvoltarea zonei metropolitane este esențială pentru județ. ”Consiliul Județean e implicat în ceea ce Primăria Cluj-Napoca și primăriile învecinate fac în materie de proiecte majore de infrastructură și mă refer la proiectul centurii metropolitane sau la acel tren metropolitan pe care noi îl susținem. Dacă se vor obține finanțările pe care le așteptăm, noi vom cofinanța aceste proiecte în măsura în care legea permite. Ce putem face noi la nivel de Consiliu Județean e să susținem comunele mai mici care nu au suficiente fonduri să susțină singure astfel de proiecte majore”, a spus Alin Tișe.

Etichete
Comenteaza