Alin Tișe, despre alegerile locale din 2012: „Da, a fost o fraudă masivă”

Alin Tișe, despre alegerile locale din 2012: „Da, a fost o fraudă masivă”
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că s-au fraudat alegerile locale din 2012, când a pierdut șefia forului administrativ județean în fața lui Horea Uioreanu, la o distanță de sub 1.000 de voturi.

În contextul scandalului de la primăria Sectorului 1 din Capitală, în care candidatul PSD, Daniel Tudorache, a fost învins la distanță mică de Clotilde Armand, de la USR-PLUS, social-democrații cerând renumărarea voturilor și susținând că Tudorache a câștigat fotoliul de primar, Alin Tișe și-a reamintit despre alegerile locale din anul 2012. Liderul Consiliului Județean (CJ) Cluj a afirmat că a fost furat atunci de către cei din USL, iar voturile a aproape 130.000 de clujeni n-au contat.

Fraudarea unor alegeri. Se discută zilele acestea despre Sectorul 1 București. Adică, altfel spus, că votul a fost furat. Înțeleg pe deplin ce însemnă să fii furat în alegeri. Nu am discutat niciodată public despre frauda/furtul electoral pe care l-am trăit și eu în alegerile locale din 2012, când aproape 130.000 de voturi ale clujenilor nu au contat.

Nu am vrut să vorbesc despre acest lucru până acum, deși știu ce și cum s-a întâmplat, când USL a câștigat la Consiliul Județean Cluj. Nu am vrut să mă victimizez niciodată, și nici să dau naștere la comentarii diverse. Da, a fost o fraudă masivă.

Știu că unii vor spune: bine, dar de ce nu ai spus nimic până acum? Și de ce nu ai făcut una sau alta? Când va fi momentul, voi dezvolta această poveste. Și anume, despre frauda făcută de unii membri USL de la acea vreme, cu complicitatea altor trădători din afara USL. Îi știu pe mulți dintre ei. Dureros, mai bine nu îi cunoșteam! Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală și atunci cei implicați vor da socoteală. Dacă nu altfel, măcar în fața lui Dumnezeu!”, a transmis Tișe, pe rețelele de socializare.

Alin Tișe, candidat din partea PDL, a pierdut alegerile locale din 2012 în fața lui Horea Uioreanu, care a devenit președinte al CJ Cluj din partea USL, la o distanță de câteva sute de voturi. Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014, pentru fapt de corupţie.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Procesul de corupţie a început în 2 martie 2015, la Tribunalul Cluj. Mihai Seplecan a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în iunie 2015.

Comenteaza