Video Alin Tișe explică schimbarea din fruntea PNL: „Deși s-au schimbat oamenii, practicile au rămas aceleași”

Alin Tișe explică schimbarea din fruntea PNL: „Deși s-au schimbat oamenii, practicile au rămas aceleași”

Președintele Consiliului Județean Cluj susține că așteptările au fost mari de la fostul lider al PNL, Florin Cîțu, dar nu s-a schimbat mai nimic în partid față de mandatul fostului președinte Ludovic Orban.

Alin Tișe, liderul forului administrativ județean, a explicat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) de ce a fost nevoie de o schimbare la șefia PNL după doar jumătate de an.

„Partidele sunt formate din mai mulți membri, unii mai peformanți, iar alții mai puțin. Întotdeauna la un congres se alege o echipă care pare că în momentul acela este soluția pentru partid. În urmă cu o perioadă s-a creat o majoritate pentru susținerea lui Florin Cîțu. Eu, la acea vreme, am susținut nevoia de schimbare față de cum se întâmplau lucrurile de ceva timp.

Am fost unul dintre cei care mi-am asumat criticile în mod public din vremea respectivă. Eu nu aveam nimic personal cu Ludovic Orban. Colegii mei au fost și ei de acord ca partidul să intre într-o altă etapă și să vină o nouă echipă. Toată lumea a considerat la acel moment că soluția este Florin Cîțu, care era și premier atunci.

După o perioadă de timp, colegii și marea majoritate a realizat că această formulă nu poate fi o soluție câștigătoare pe termen lung. Nu mai corespundea nevoilor partidului din punct de vedere al performanței electorale sau al credibilității partidului. Organizațiile din țară au fost nemulțumite și au cerut această schimbare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Șeful județului Cluj a mai precizat că așteptările de la Florin Cîțu au fost foarte mari, el venind din noua generație.

„Pe mine m-a nemulțumit faptul că, deși s-au schimbat oamenii, practicile au rămas aceleași. Am promis că vom mișca foarte repede proiectele de dezvoltare, Anghel Saligny sau PNRR, ele au stagnat. Am fost primul din țară care am cerut bani din PNRR în luna decembrie, dar cei de la minister mi-au transmis că ei n-au încă unitatea de implementare și ghidul ca să-mi dea banii.

Așteptarea a fost foarte mare la adresa lui Cîțu și a echipei din prima linie, și în mod evident lipsa de performanță în plan electoral, pentru că PNL-ul tot scade în sondaje, iar oamenii nu mai au răbdare cu noi, vor rezultate. Toate acestea au dus la această concluzie de a face o schimbare. El venea din noua generație”, a afirmat Tișe.

Comenteaza