Alin Tișe: ”Îmi doresc să avem pe listă și oameni din afară, care să vină cu un nou suflu, cu o nouă mentalitate”

Alin Tișe: ”Îmi doresc să avem pe listă și oameni din afară, care să vină cu un nou suflu, cu o nouă mentalitate”
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe a confirmat la ZIUA LIVE că va candida pentru un al treilea mandat la conducerea acestei instituții. Alin Tișe a vorbit și despre cum ar vrea să arate echipa cu care va candida.

Președintele CJ spune că decizia de a candida se leagă de dorința de a termina proiectele începute, dar și de a realiza proiectele noi, pe care nu a avut încă ocazia să le pună în practică.

”Am avut în vedere finalizarea unor proiecte mari, pe care le-am dus în acești patru ani și care erau blocate. Doresc să terminăm cât mai repede aceste proiecte, pentru că s-a muncit foarte mult la ele. De asemenea, doresc să realizez ceea ce nu am reușit până acum. Dacă Consiliul Județean Cluj a construit de la zero singurul spital public din România din ultimii 30 de ani, cel de la Borșa, îmi doresc ca în următorii ani să putem face acel spital monobloc de copii.

Apoi avem acel proiect al unui centru internațional de conferințe și congrese, cu săli modulare, un centru zonal, regional și căutăm teren în zonă bună, în contextul în care se dezvoltă și aeroportul. Iar în acea zonă suntem în fază avansată cu park&ride-ul unde vor fi 1.000 de locuri de parcare, proiect în parteneriat cu primăria.

Avem de asemenea, proiectul foarte mare pentru apă și canalizare, prin care dorim ca 100% din cetățenii județului să fie racordați la rețelele de apă și canalizare, sunt 350 de milioane de euro, proiect câștigat în toamna anului trecut.

Important este și un alt proiect, un nou parc industrial lângă Luna, Câmpia Turzii. Avem deja solicitări pentru a ocupa toate cele 120 de hectare de parc. Există interes în special din America, zona e aproape și de aeroportul militar de la Luna, avem acces la drumul național și la autostradă acolo. Proiectul e în fază incipientă pentru a obține titlul de parc și a-l lega la autostradă. E o investiție de circa 8 milioane de euro”, a spus Alin Tișe despre planurile pentru un nou mandat.

În privința echipei cu care va candida, acesta a precizat că este în curs de conturare. ”Partidul urmează să analizeze activitatea consilierilor județeni actuali, există criterii de performanță. Vom vedea și opțiunile de completare a listei cu tineret și femei. Acum avem din 18 consilieri, 6-7 doamne, un procent bun și am dori să-l păstrăm. Iar la tineret dorim să înnoim lista.

Dorim să fie reprezentate și toate microzonele județului, să găsim o formulă echilibrată. Vom încerca să punem oameni performanți în domeniul lor, chiar dacă nu au făcut politică. Eu îmi doresc să avem pe listă și oameni din afară, care să vină cu un nou suflu, cu o nouă mentalitate”, a declarat Alin Tișe.

Comenteaza