Alin Tişe nu a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Adrian Oros, ales vicepreşedinte al partidului

Alin Tişe nu a obţinut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Adrian Oros, ales vicepreşedinte al partidului
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, AlinTişe, nu s-a regăsit printre liberalii care au fost votaţi pentru a ocupa cele 4 funcţii de prim-vicepreşedinte al PNL.

UPDATE Ora 19,00

Deputatul clujean Adrian Oros a fost ales vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, pe probleme de agricultură şi dezvoltare rurală, obţinând 1088 de voturi la lucrările Consiliului Naţional de duminică.

Deputatul Adrian Oros a fost unul dintre liberalii clujeni care s-au poziţionat de la începutul competiţiei interne de partea lui Ludovic Orban.

 

 

Toate cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au fost obţinute prin votul Consiliului Naţional de duminică de oameni care l-au susţinut pe noul preşedinte al PNL, ales ieri, Ludovic Orban.

Este vorba de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, de fostul preşedinte interimar al PNL Raluca Turcan şi de senatorul Iulian Dumitrescu, din Prahova. 

Reamintim că Alin Tişe nu a semnat nici moţiunea lui Ludovic Orban, dar nici pe cea a lui Cristian Buşoi, dar acesta din urmă a precizat înainte de Congres că şi l-ar dori pe Tişe în echipa sa de conducere, în cazul în care va câştiga.

Clujul mai are doi parlamentari care candidează la funcţii de conducere în partid. Deputatul Adrian Oros încearcă să obţină o funcţie de vicepreşedinte al PNL pe probleme de agricultură şi dezvoltare rurală, iar deputatul Sorin Moldovan, o poziţie de membru în Consiliul Naţional.

Preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a obţinut ieri prin votul de la Congres, funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj a PNL, instanţa supremă a partidului. Buda a obţinut 1.948 de voturi, pe când principalul său contracandidat Ioan Cupşa a obţinut 1.768 de voturi. Curtea de Arbitraj a PNL este instanţa supremă a partidului, iar atribuţia principală a acestui for este respectarea statutului partidului şi soluţionarea contestaţiilor la sancţiunile disciplinare care se aplică în interiorul formaţiunii politice.

 

Comenteaza