Alin Tişe şi Adrian Oros vizează două funcţii importante în conducerea centrală a PNL. "Există viaţă şi după 17 iunie"

Alin Tişe şi Adrian Oros vizează două funcţii importante în conducerea centrală a PNL.
Liderii PNL Cluj apreciază drept corectă şi înţeleaptă decizia conducerii judeţene a partidului de a nu da un mandat expres pentru delegaţi la alegerile pentru preşedinţia PNL.

"Eu consider că este o decizie corectă, democratică. Ea permite oricărui coleg să semneze pe oricare moţiune, iar ulterior să voteze pentru una sau alta, după propria convingere. Decizia a venit practic să consfinţească ceea ce deja exista, adică o diversitate de opţiuni.

Va fi o lună de dezbatere, vor veni candidaţii cu moţiunile, le vom da posibilitatea tuturor să decidă în cunoştinţă de cauză, mai ales că în acest moment moţiunile candidaţilor nu sunt cunoscute în rândul colegilor", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care este şi vicepreşedinte al filialei judeţene a PNL.

Tişe spune că îşi păstrează intenţia de a candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, dar o decizie în acest sens va lua după discuţiile cu cei doi candidaţi rămaşi în cursă, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, şi bineînţeles dacă va avea sprijinul organizaţiei clujene a PNL pentru ocuparea acestei funcţii.

Cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte al PNL nu se vor alege direct la congres, de către toţi delegaţii, ci imediat după lucrările convenţiei, de către Consiliul Naţional al PNL. Practic, preşedintele nou ales şi echipa care îl susţine vor avea un cuvânt greu de spus în alegerea viitorilor prim-vicepreşedinţi ai partidului.

Un alt lider clujean al PNL care vizează o funcţie de conducere la nivel naţional este deputatul Adrian Oros, care va candida pentru funcţia de vicepreşedinte. Acesta este deja de mult timp un susţinător clar al candidaturii lui Orban la preşedinţia PNL, cu care a şi discutat despre dorinţa sa de a obţine această funcţie.

Deputatul liberal, care este şi vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, va candida pentru o poziţie de vicepreşedinte pe probleme de agricultură, mediu şi siguranţă alimentară, fiind şi prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj.

El apreciază decizia conducerii judeţene a PNL Cluj de a nu impune susţinerea clară a unei moţiuni la preşedinţia partidului. „Mie mi se pare o decizie înţeleaptă în condiţiile în care având peste 170 de delegaţi la congres era foarte greu să impui o anumită conduită.

Indiferent de opţiunea pe care ar fi avut-o Biroul Judeţean de conducere sau chiar Delegaţia Permanentă Judeţeană, ar fi fost foarte mulţi colegi care nu ar fi votat după cum le dictează, să zicem, conducerea judeţeană.

În condiţiile în care avem o delegaţie foarte mare, în condiţiile în care liderii judeţeni au opţiuni diferite, cred că decizia a fost potrivită, în aşa fel încât să nu creăm tensiuni în organizaţie, pentru că există viaţă şi după 17 iunie.

Noi rămânem tot colegi. Este o competiţie internă, în care fiecare candidat crede că are soluţia, în care fiecare delegat va vota în funcţie de ceea ce crede el la acel moment că este corect pentru binele PNL-ului iar apoi vom trage linie şi trebuie să mergem înainte tot împreună", a afirmat deputatul PNL de Cluj.

Comenteaza