Video Alin Tișe și noii consilieri județeni au depus jurământul: „Mai multă administrație și mai puțină politică”

Vineri dimineață a avut loc ședința de învestitură a noului președinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj și a noilor consilieri județeni.

În timpul ceremoniei de constituire a CJ Cluj, fiecare consilier județean, precum și președintele forului administrativ județean, au depus jurământul prevăzut de lege.

Din cele 36 de mandate de consilieri județeni ai județului Cluj, 33 de mandate au fost validate de către Tribunalul Cluj, în urma rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie. Toți cei 33 de consilieri județeni declarați aleși au fost prezenți la ceremonia de constituire a CJ Cluj.

Trei mandate de consilier județean au fost invalidate de către Tribunalul Cluj, cel a lui Alin Tișe din partea PNL, care are funcția de președinte și nu poate fi și consilier în același timp, precum și cele două mandate obținute de PMP, ale lui Avram Fițiu și Augustin Criste.

Președintele reales al forului administrativ județean Cluj a avut un mesaj pentru noii consilieri județeni.

„Îmi felicit toți colegii care au fost aleși în această funcție extrem de importantă. CJ Cluj a început în urmă cu mulți ani proiecte importante de dezvoltare a județului Cluj, iar aceste proiecte nu ar fi putut fi finalizate dacă nu ar fi existat o relație de colaborare și susținere din partea tuturor partidelor.

Astăzi suntem la un nou început de drum. Îmi doresc ca în acest for să facem mai multă administrație decât politică. S-a demonstrat că atunci când administrația publică are întâietate se văd rezultate și pentru oameni”, a afirmat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, în ședința de astăzi a avut loc și constituirea grupurilor de consilieri județeni în funcție de partidele sau alianțele politice din care au fost aleși.

Astfel, PNL îl va avea ca lider de grup pe Cristian Haiduc, iar grupul consilierilor județeni ai PSD l-a desemnat pe liderul interimar al organizației județene, Alexandru Cordoș. Din partea UDMR va fi Zoltan Lorinczi, iar alianța USR-PLUS îl va avea lider de grup pe Ovidiu Nistor.

Componența Consilului Județean Cluj:

PNL – 18 mandate: Marius-Dorel Mînzat, Ioan Cristian Haiduc, Călin-Marin Tuluc, Hadrian-Virgil Arion, Marinela Marc, Lucian Cordiș, Iuliu Sămărtean, Gheorghe Constantin Călătan, Maria Forna, Angela-Felicia Marchiș, Anca-Cristina Hodorogea, Cristian Ciuta, Dumitru Drăghici, Violeta Mureșan, Alin Popovici, Mohammad-Bashar Molhem, Ionuț Rusu, Gheorghe-Marius Bălaj

PSD – 5 mandate: Alexandru Cordoș, Valentin Cuibus, Laura Elena Chiorean, Vasile Sălătioan, Horia Chirteș

UDMR - 5 mandate: Istvan Vakar, Francisc Balla, Geza Antal, Eva Reș, Zoltan-Laszlo Lorinczi

USR-PLUS – 5 mandate: Ovidiu Nistor, Adela Dehenes, Elena Muscă, Ionuț Florea, Radu Molnar

Comenteaza