„Am întrebat un prieten din Cluj ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleagă pe Emil Boc primar”

„Am întrebat un prieten din Cluj ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleagă pe Emil Boc primar”
| Foto: expresmagazin.ro

Clujul nu este perfect dar cu mult peste ceea ce se întâmplă în România.

Mihai C.: „Am un prieten bun in Cluj. Cam o data pe luna, vorbim cate o ora la telefon, analizand principalele evenimente publice, cu spirit critic, pentru ca niciunul dintre noi nu a facut niciodata politica, asta creand premisa obiectivitatii in aprecieri.

L-am intrebat odata ce-i determina pe clujeni sa-l tot aleaga pe Boc primar, in conditiile in care primarul Clujului are si el, ca noi toti, pacate mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai recente. Mi-a raspuns printr-o mica istorioara, pe care o redau in continuare.

Undeva in Cluj, era o intersectie nesemaforizata unde, mai ales la ore de varf, se produceau ambuteiaje, timpul de asteptare fiind de ordinul minutelor. Boc a facut acolo, din prostii de-alea de plastic, un sens giratoriu.

 Timp de doua saptamani a analizat efectul masurii luate, constatand ca problema de trafic si-a gasit, astfel, rezolvarea. Dupa cele doua saptamani, in trei zile a facut un sens giratoriu adevarat, cu pamant si flori, cu borduri, cu marcaje si indicatoare rutiere definitive.

Intreb si eu: de ce la Cluj se poate, iar la Calarasi, la intrarea in oras dinspre Slobozia, stam de ani de zile cu bidoanele alea pe strada? Macar acel sens giratoriu ar trebui sa-l definitiveze autoritatile locale, daca pentru alte intersectii nu sunt in stare nici macar sa se gandeasca la asa ceva!”

Comenteaza