"Amazoana" USL a declanşat războiul colegiului 2

Steluţa Cătăniciu a lansat primul atac dur la adresa principalului său contracandidat, Daniel Buda, titularul şi candidatul ARD în Mănăştur-Zorilor.

Vârful de lance anti-PDL din ultimii ani, Steluţa Cătăniciu, nu se dezminte. Ea e primul candidat din Cluj care îi declară război principalului său oponent din colegiul 2 deputaţi. Ea spune că miza lui Daniel Buda (ARD), în această competiţie electorală, este obţinerea imunităţii parlamentare.

„Colegiul 2 este un colegiu greu, pentru că tot PDL-ul s-a mutat acolo. Eu am respectat legea şi mi-am început campania electorală doar în momentul în care lege a permis-o, pe când Daniel Buda şi ai lui, aşa cum le stă în obicei PDL-iştilor să fure totul, au furat startul campaniei. Eu sunt un om onest care n-a beneficiat niciodată de pe urma funcţiilor publice deţinute. Cred că a venit timpul ca şi oamenii din colegiul 2 să aibă un deputat, pentru că în ultimii patru ani n-au avut deputat, Daniel Buda a lipsit cu desăvârşire. Poate a avut alte treburi. Dar eu nu mă lupt acolo doar cu Daniel Buda, mă lupt cu un întreg sistem mafiot pe care PDL-ul l-a construit şi funcţionează în Cluj. Numai că, pentru mine, miza acestor alegeri nu e imunitatea parlamentară, pentru mine, miza acestor alegeri sunt clujenii. Daniel Buda, în schimb, candidează pentru imunitate, pentru afacerile pe care le-a făcut în mandatul de deputat. Mai sunt şi altele, dar toate, la vremea lor", a declanşat Cătăniciu atacul. Daniel Buda nu a putut fi contactat, în ciuda insistenţelor.


Candidatul USL şi-a prezentat şi principalele priorităţi ale posibilului său mandat de deputat. Primele obiective anunţate vizează domeniul sănătăţii publice: lobby pentru modernizarea spitalelor clujene şi pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă, implementarea unui proiect, care să ofere cetăţenilor câte două seturi de analize medicale complete pe an, precum şi promovarea un ui proiect de lege a prevenţiei în sănătate, la care a spus că lucrează de mult timp, împreună cu ministrul Muncii Mariana Câmpeanu şi lidera Organizaţiei Femeilor Liberale, Lucia Varga. Cătăniciu mai are în vedere un proiect de „securizare a şcolilor şi a perimetrului şcolilor", o modificare a legii ANL, în sensul fluidizării procesului de vânzare a apartamentelor către chiriaşi. În fine, Cătăniciu a mai enunţat trei obiective a eventualului său mandat parlamentar: creşterea pensiilor cu indicele de creştere economică, finalizarea Autostrăzii Transilvania şi susţinerea mediului de afaceri clujean

 

Comenteaza