Amendament privind pensiile aleşilor locali: Indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă

Amendament privind pensiile aleşilor locali: Indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă

Potrivit amendamentului admis miercuri primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul la încetarea mandatului la o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă.

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a adoptat, miercuri, articolul cu un amendament admis referitor la pensiile pentru aleşii locali, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene urmând să beneficieze de această indemnizaţie dacă îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare şi dacă nu au fost condamnaţi definitiv, în această calitate, pentru fapte de corupţie.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat complet de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul ministerului în domeniul administraţiei publice şi se plăteşte de către acesta.

De indemnizaţia pentru limită de vârstă nu beneficiază primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în această calitate, a unei infracţiuni de corupţie.

Pentru recalcularea pensiei sunt luate în calcul persoanele alese începând cu anul 1992. 

Comenteaza