ANALIZĂ | Referendumul pentru redefinirea familiei redefinește clasa politică. PSD și PNL, principalii perdanți

ANALIZĂ | Referendumul pentru redefinirea familiei redefinește clasa politică. PSD și PNL, principalii perdanți

Cristi Hrițuc, consultant politic cu experiență în campaniile electorale din România și Republica Moldova, a analizat efectele politice ale referendumului pentru redefinirea familiei.

„PSD este unul din pierzători. Referendumul a fost folosit de către partidele pro-referendum și ca un test înainte de alegerile euro-parlamentare. Vedem că mobilizarea a fost sub așteptări, iar acest lucru spune multe despre starea de spirit din interiorul PSD. Rețelele lor au funcționat prost și chiar dacă Liviu Dragnea a chemat la sediul partidului președinții de filiale pentru a-i organiza, se pare că acest lucru nu a funcționat. Norma obligatorie dată de la sediul central nu a putut fi realizată și asta în condițiile în care în rural, social democrații au cea mai mare forță.

Chiar dacă PSD a fost de la început alături de Coaliția pentru Familie, chiar dacă a fost principalul susținător al ideii de referendum și schimbare a Constituției, social democrații nu vor fi principalii pierzători ai zilei de azi. Momentan, este greu de făcut o corelație între eșecul de la referendum și faptul că electoratul PSD a stat acasă azi, doar ca să arate în acest fel că este nemulțumit de guvernarea social democrată".

CITEŞTE AICI ANALIZA COMPLETĂ

Comenteaza