ANI cere revocarea din funcţie a deputatului Ioan Moldovan

ANI cere revocarea din funcţie a deputatului Ioan Moldovan
Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaților revocarea din funcție a deputatului Ioan Moldovan, precum şi constatarea interdicției exercitării unei funcții sau demnități publice pe o perioadă de trei ani.

Cererea inspectorilor a fost făcută în urma hotărârii definitive şi irevocabile luate de Înalta Curțe de Casație și Justiție în data de 23 martie, când a respins recursul intentat de deputatul clujean împotriva sentinţei dată de Curtea de Apel Cluj în 2014. Prin decizia dată, instanţa supremă a menținut ca legal și temeinic a raportului de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a lui Moldovan. 

"Astfel, în temeiul prevederilor art. 25, alin. (2), respectiv ale art. 26, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 176/2010, Agenția a comunicat Camerei Deputaților raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Ioan Moldovan, rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr 895/23.03.2016", transmite ANI, printr-un comunicat

Agenția Națională de Integritate a constatat la 12 martie 2014 faptul că Ioan Moldovan a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține simultan cu funcția de deputat și calitatea de administrator la SC Elian Restaurant SRL. În acest fel, el încalcă prevederile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Ioan Moldovan a fost ales deputat în 2012, din partea PPDD, în circumscripţia electorală nr.13 Cluj, colegiul uninominal nr.7. Din ianuarie 2013, clujeanul a trecut la Partidul Conservator.

Comenteaza