Antonescu: "Pentru prima dată, PSD şi PNL se despart fundamental"

Antonescu:
Liderul PNL Crin Antonescu susţine în aceste momente o conferinţă de presă la sediul USL.

Principalele declaraţii ale liderului PNL, conform realitatea.net

- În chestiunea propunerilor pe care ministrul interimat al Justiţiei urma să le facă şi le-a făcut către preşedintele României, conform Constituţiei, noi ne-am precizat punctul de vedere: nu suntem parte şi nu suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu prin care să se împartă aceste poziţii. Nu suntem de acord, nu avem cum, cu propunerea lui Kovesi, conducător vreme de 6 ani a parchetului General în ceea ce am numit regimul Băsescu. Această decizie luată de premier este una pe care domnia sa a luat-o , asupra căreia pentru prima dată de la infiintarea USL nu ne-am consultat ci mi-a adus-o la cunoştinţă, doar am luat act, şi asupra căreia, tot pentru prima dată de la creea USL ne despărţim fudnamental. Asta nu înseamnă desfiinţarea alianţei.

Declaraţiile publice ale lui Antonescu vor fi făcute în contextul tensiunilor create după ce Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Liberalii ar putea renunţa la Ministerul Justiţiei

În urma propunerii făcute de Victor Ponta la şefia DNA, liberalii iau în calcul renunţarea la portofoliul Justiţiei, susţin surse citate de Realitatea TV.

Liderii PNL urmează să se reunească miercuri, la ora 17.00, în şedinţa Biroului Permanent al partidului. Iniţial, liberalii ar fi trebuit să nominalizeze un nou ministru al Justiţiei, care ar fi trebuit, ulterior, să se ocupe de procedura numirii noilor procurori şefi.

Însă după răsturnarea de situaţie cauzată de propunerile făcute de Victor Ponta ca interimar la Justiţie, liberalii, nemulţumiţi, ar putea renunţa la acest minister.

 

 

Etichete
Comenteaza