Anunțul făcut de Vasile Dîncu, la Cluj, despre majorarea pensiilor pentru militari. Cine va primi mai mulți bani

Anunțul făcut de Vasile Dîncu, la Cluj, despre majorarea pensiilor pentru militari. Cine va primi mai mulți bani

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, vineri, că pensiile sub 2.500 de lei ale militarilor vor fi majorate cu 10%.

Clujeanul de la apărare, a participat, vineri, alături de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, la ceremonia de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 400 Sprijin „Feleacu” și la activitatea de autoevaluare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

„Pensiile militarilor vor creşte cu 10%, cele sub 2.500, asta este o prevedere a programului nostru de guvernare. Pe de altă parte, noi ne-am întâlnit cu reprezentanţii celor mai multe dintre asociaţii pensionarilor şi militarilor în rezervă, am stabilit deja un comitet operaţional pentru a încerca să găsim și să reuşim în parlament să eliminăm nedreptăţile care există în acest moment în sistemul de pensii. Sunt unele nedreptăţi generate de tot felul de legi încropite în anii din urmă de diverse regimuri politice şi care au creat disproporţii foarte mari", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a mai spus că există promisiunea de la Ministerul Finanţelor că, anul acesta, în funcţie de colectare, să se reuşească şi plata a unor restanţe care există după 2016 în privinţa unor pensii militare.

„De asemenea, avem de la Ministerul de Finanţe promisiunea că în acest an, în funcţie de colectare, vom reuşi să plătim şi unele restanţe care există din 2016 încoace. Sper că vom avea o mai bună colectare şi vom reuşi să aducem banii care sunt necesari. Dar, pe de altă parte, vreau să vă spun că în limitele procentului de 2% pe care societatea îl acordă până la urmă armatei române, în acest moment suntem într-o situaţie în care nu putem să spunem că nu ne putem îndeplini misiunile pe care le avem şi, de asemenea, şi cele legate de nivelul de viaţă al familiilor şi al militarilor", a explicat social-democratul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza