Anunțul lui Marcel Ciolacu despre criza energetică: „Am finalizat pachetul de măsuri”

Anunțul lui Marcel Ciolacu despre criza energetică: „Am finalizat pachetul de măsuri”
| Foto: stirileprotv.ro

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat un pachet de măsuri menit să stopeze creşterea preţurilor la energie şi efectele acestei majorări, măsuri care vor fi discutate în coaliţie în această după-amiază.

„Am finalizat pachetul de măsuri pe toate cele trei componente astfel încât să stopăm această escaladare a preţurilor, să ieftinim facturile atât către populaţie cât şi către economie, şi, nu în ultimul rând, să încercăm să compensăm de la bugetul statului stât cât îşi permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zonde de investiţii şi ce ne-am propus pentru acest an”, a declarat Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaților spune că măsurile vor fi discuttate cu membrii Guvernului din partea PSD în această dimineaţă şi cu biroul naţional, iar la ora 17:00 în cadrul coaliţiei de guvernare.

Social-democratul spune că a avut discuţii pe premierul Niclae Ciucă şi cu preşedintele PNL Florin Cîţu. Ciolacu a apreciat că preconizata reducere a TVA la 5% la energie electrică şi gaze poate fi suportată de buget şi trebuie luată cu data de 1 februarie, şi a avansat şi ideea unei plafonări a preţurilor energiei.

Pachetul finaal de măsuri va fi anunţat după discuţia din coalţie, a precizat liderul PSD.

Comenteaza