Apel cutremurător al europarlamentarului Daniel Buda. „Legumele produse în Sicilia să nu mai fie stropite cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale din România"

Apel cutremurător al europarlamentarului Daniel Buda. „Legumele produse în Sicilia să nu mai fie stropite cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale din România
Eurodeputatul clujean cere autorităţilor din Italia şi România să intervină de urgenţă. Daniel Buda a sesizat Comisia Europeană și comisarul de resort despre această situație.

„Autoritățile din Italia și din România trebuie să ia măsuri de urgență astfel încât legumele produse în Sicilia să nu fie mai departe stropite cu sudorile disperării, ale umilinței și cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale din România care muncesc în această zonă!

Premierul Sorin Grindeanu împreună cu Comisarul European pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, doamna Marianne Thyssen, trebuie să reacționeze de îndată la informațiile publice potrivit cărora femeile de naționalitate română sunt exploatate sexual și sunt supuse unor condiții inumane pe plantațiile cultivatorilor de legume din Sicilia", a declarat Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj şi membru PPE.

Eurodeputatul clujean afirmă că despre această situaţie din sudul Italiei ştiu şi şefii jandarmeriei din Sicilia: „Potrivit publicației The Observer, peste 5000 de femei de naționalitate română sunt exploatate la fel cum erau negrii pe plantațiile de zahăr, fiind supuse unor violențe fizice și psihice inimaginabile pentru perioada în care trăim, dar și pentru un stat care emite pretenții că respectă democrația în interiorul Uniunii Europene, erijându-se în ceea ce vrea să pară astăzi și anume nucleul dur al Europei alături de Franța, Germania și Spania. Cred că este timpul ca Italia să lase deoparte ipocrizia și să treacă de la vorbe la fapte astfel încât aceste crude realități recunoscute de însuși șeful jandarmeriei din Sicilia să înceteze"

Europarlamentarul Daniel Buda mai spune că ceea ce se întâmplă cu româncele în Sicilia este arhicunoscut, dar că nu se iau măsuri de către autorităţile italiene. „Este de notorietate publică ce se întâmplă pe plantațiile cultivatorilor de legume din Italia, aspect reliefat și de parlamentarul italian Marisa Nicchi, după cum de aceeași notorietate publică este tăcerea complice a autorităților italiene. Consider că această problemă nu trebuie să îl lase indiferent nici pe premierul Grindeanu după cum nici pe comisarul european Thyssen. Inacțiunea acestora îi face complici cu tăcerea autorităților italiene care preferă să consume mai departe roșii și ardei stropite cu sângele copiilor avortați de sclavele sexuale de pe plantații, ceea ce mi se pare inadmisibil", a mai afirmat europarlamnetarul PNL.

 

 

Comenteaza