Aplicaţia AUR, suspendată din cauza unei breşe de securitate. Se puteau afla numerele de telefon, adresele și CNP-ul membrilor

Aplicaţia AUR, suspendată din cauza unei breşe de securitate. Se puteau afla numerele de telefon, adresele și CNP-ul membrilor

Reprezentanţii partidului Alianţa pentru Unirea Românilor au anunţat, luni, că din cauza unei breşe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, formaţiunea a decis să suspende momentan funcţionarea aplicaţiei până la remedierea problemelor identificate.

Problema a fost identificată în weekend și relatată unor jurnaliști. „Există o scurgere masivă de date personale în aplicația AUR. Se pot vedea CNP-urile, contul de utilizator, parola, adresa. Inclusiv Simion are asta. Toți cei care au aplicația și au dat date personale, toate sunt vizibile. Basically, nu au criptat datele. Ele nu ar trebui să fie vizibile”, a declarat, pentru Libertatea, Richard Toth, un programator care a descoperit scurgerea de date și a semnalat-o către Libertatea. 

În cazul lui George Simion, liderul AUR, apăreau date precum adresa, CNP-ul, seria și numărul buletinului, faptul că este căsătorit și religia. La categoria „authority” (autoritate – n.r.) apare drept „căpitan”.

Redacția a discutat cu George Orbean, directorul de comunicare al AUR. Astăzi, partidul a trimis următorul comunicat:

„Compania care a realizat platforma a confirmat existenţa unei breşe de securitate apărute în urma unei actualizări de software. Pentru a elimina rapid o imperfecţiune a aplicaţiei noastre şi pentru a oferi utilizatorilor noştri o soluţie mai bine securizată, timp de 24 de ore vom suspenda funcţionarea aplicaţiei pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate şi a fi siguri că nu mai există breşe similare”, arată comunicatul de presă al AUR.

Sursa citată mai spune că „este destinul fiecărui proiect IT să devină stabil şi sigur doar după încercări repetate şi mai ales după o perioadă în care funţionează în regim real”. „Am fost foarte entuziaşti la început, acum suntem mult mai atenţi şi urmărim în timp real parametrii de siguranţă ai aplicaţiei noastre”, mai arată comunicatul de presă.

Reprezentanţii AUR îi asigură pe toţi utilizatorii aplicaţiei aur.mobi că am realizat acest proiect inovator cu cele mai bune intenţii şi cu dorinţa sinceră de a elimina orice barieră între ei şi structurile partidului. „Vom dezvolta în continuare instrumente web care să le permită românilor să ne transmită în timp real opiniile şi sugestiile lor, pentru a putea armoniza în permanenţă strategia politică a partidului cu dorinţele şi viziunile oamenilor pentru care lucrăm”, conchide sursa menţionată.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza