Aripile PDL şi vechiului PNL nu vor avea paritate pe liste la parlamentare. Cum se împart locurile eligibile la Cluj

Aripile PDL şi vechiului PNL nu vor avea paritate pe liste la parlamentare. Cum se împart locurile eligibile la  Cluj
O declaraţie recentă a liderilor PNL a readus în discuţie problema împărţirii locurilor eligibile pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare din toamnă între cele două grupări din organizaţie.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că partidul nu îşi propune o paritate în ceea ce priveşte reprezentarea pe listele pentru alegerile parlamentare a vechilor membri PNL şi PDL. ZIUA de CLUJ a vorbit cu lideri ai liberalilor clujeni despre cum se va face împărţirea locurilor eligibile la nivelul judeţului la scrutinul din toamnă.

„Personal exclud orice formă de paritate, este total neproductiv să discutăm la un an şi ceva de la fuziune de paritate. E vorba de un singur partid, care are tot interesul să aibă cele mai bune nume care să fie reprezentative pentru judeţ şi capabile să participe la un act legislativ eficient", a declarat preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, rămas singur la conducerea filialei judeţene după demisia lui Marius Nicoară din funcţia de copreşedinte al liberalilor clujeni.

Despre ţinta pe care PNL Cluj îl are pentru parlamentarele care bat la uşă, Buda s-a rezumat doar să spună că îşi doreşte să obţină „suficient de multe voturi astfel încât să putem avea o voce de spus la Bucureşti".

Senatorul Marius Nicoară, cel care a condus în ultimii 15 ani vechiul PNL Cluj, este de părere că nu se poate vorbi de paritate la alegerile din toamnă, dar speră ca pe lista de candidaţi să se regăsească mai mulţi reprezentanţi ai vechiului partid liberal.

„Există o înţelegere în partid, potrivit căreia, la nivelul judeţului Cluj, aşa cum s-a făcut şi la nivelul listelor de consiliu local, se va ţine cont de ponderea deţinută înainte de alegeri. La consiliul local au fost mai mulţi reprezentanţi ai vechiului PDL pentru că aveau mai mulţi consilieri, la parlament, probabil că vor fi mai mulţi reprezentanţi ai PNL pentru că am avut mai mulţi parlamentari, dar diferenţa nu este semnificativă", a declarat Nicoară.

Senatorul liberal a afirmat că PNL Cluj îşi propune să obţină la scrutinul parlamentar din acest an 2 senatori şi 5 deputaţi, adică 50% din totalul funcţiilor de parlamentari alocate Clujului.

Comenteaza