Asociaţia socialiştilor europeni: autorităţile nu fac destul pentru Cluj Capitală Culturală Europeană

Asociaţia socialiştilor europeni: autorităţile nu fac destul pentru Cluj Capitală Culturală Europeană
Au adus bani europeni pentru reabilitarea parcului central, a clădirii Casino din parc şi a liniei de tramvai, reabilitează câteva sute de alei din cartiere, refac stadionul Cluj Arena şi construiesc o sală polivalentă. Nu sunt suficiente pentru atragerea titlului de Capitală Culturală Europeană, susţine PES Activists Cluj.

"Investiţia în infrastructură, turism cultural local şi realizarea unor evenimente culturale constante sunt demersuri fireşti ale unei administraţii profesioniste. Cu toate că la Cluj există mai mulţi centri de luare a decizilor cu legături directe la Guvern, realizările au fost simbolice în vederea sprijinirii acestui ţel". Spune vicepreşedintele PES România, Horia Nasra.

Asociaţia este structura locală a Partidului Socialiştilor Europeni iar Nasra spune că multe dintre drumurile municipiului sunt proaste, transportul în comun nu a fost sistematizat, centurile ocolitoare nu au fost finalizate, poluarea fonică nu s-a diminuat, spaţiile verzi din Cluj sunt puţine iar deşeurile sunt administrate deficitar. "Situaţia administrativă actuală ne determină să punctăm prblemele şi dezinteresul evident a diriguitorilor locali pentru a susţine proiect nostru comun european", arată PES România.

Comenteaza