Update Așteptarea a luat sfârșit! Mircea Abrudean, numit secretar general adjunct al Guvernului condus de Cîțu. Prima reacție a fostului prefect de Cluj

Așteptarea a luat sfârșit! Mircea Abrudean, numit secretar general adjunct al Guvernului condus de Cîțu. Prima reacție a fostului prefect de Cluj

Mircea Abrudean s-a retras, miercuri, din funcția de prefect al județului Cluj și a fost numit secretar general adjunct al Guvernului condus de premierul Florin Cîțu.

Update: Noul secretar general adjunct al Guvernului a oferit primele reacții pentru ZIUA de CLUJ. „Este o decizie onorantă a premierului Cîțu. Îi mulțumesc pentru încredere, sigur a contat și experiența acumulată în ultimul an și două luni ca prefect al județului Cluj. Este o provocare, o oportunitate din punct de vedere al carierei, din punct de vedere politic. Sunt convins că voi face față rigorilor din administrația centrală, și voi face tot posibilul să sprijin proiectele Clujului din această poziție”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Mircea Abrudean.

Întrebat dacă este dezamăgit că nu a reușit să prindă funcția de secretar general al Guvernului condus de Cîțu, fostul prefect al Clujului a răspuns că nu, pentru că asta e viața politică și înțelege multe lucruri. „Toate la timpul lor, întotdeauna trebuie văzută partea bună a lucrurilor. Și această funcție este onorantă, cu atribuții specifice pe administrația locală, pe relația cu prefecții și alte aspecte care contează foarte mult”, a mai precizat Abrudean.

Știrea inițială: Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul Florin Cîțu la finalul unei conferințe de presă, organizate la București, la Palatul Victoria. Întrebat de un reporter despre schimbările la nivelul prefecților, premierul Cîțu a spus că: „Nu au fost numiri. La cerere s-a retras prefectul de la Cluj și a fost numit secretar general adjunct în Guvern”.

Hotărârile privind eliberarea lui Abrudean din funcția de prefect al Clujului și numirea sa în funcția de secretar general adjunct al Guvernului urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Deși Mircea Abrudean era favorit pentru funcția de secretar general al Guvernului, funcție cu rang de ministru, Florin Cîțu l-a preferat pe gorjeanul Tiberiu Horaţiu Gorun.

Atribuțiile lui Abrudean la Prefectura Cluj au fost preluate de către subprefectul Irina Munteanu. Viitorul prefect al Clujului va fi tânărul avocat Tasnádi Szilárd, din partea UDMR.

Mircea Abrudean, fost secretar general al PNL Cluj, a fost numit prefectul Clujului în data de 13 decembrie, 2019. El are 36 de ani și a fost membru PNL timp de 17 ani. A absolvit Facultatea de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai, urmând apoi un master la SNSPA București în management de proiecte. Abrudean a evoluat cel mai mult în spațiul privat, conducând o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene, iar în ultimii ani a fost parte din Consiliul de Administrație al companiei Tetarom.

Comenteaza