Atmosferă de înmormântare la PSD Cluj la anunţarea exit-poll-urilor

Atmosferă de înmormântare la PSD Cluj la anunţarea exit-poll-urilor
Cunoscând din timp rezultatele, chiar înaintea anunţării lor la TV, social-democraţii clujeni au stat strânşi în jurul unui televizor fixat pe frecvenţa Antena 3, cu feţe pământii şi imobile.

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, îşi scosese ochelarii şi îşi freca faţa cu palmele, ca înaintea unui examen extrem de dificil. În momentul anunţării rezultatelor exit-pollului cel mai favorabil lui Victor Ponta, care îl dădea pe actualul premier câştigător cu 50,9% din voturi la ora 19:00, în sediul PSD Cluj s-au auzit doar două-trei aplauze răzleţe, după care, într-o linişte înmormântală, social-democraţii au trebui să suporte mai întâi discursul lui Klaus Iohannis şi abia apoi pe cel al lui Liviu Dragnea.

Abia finalul intervenţiei vicepremierului, care le-a cerut social-democraţilor atenţie maximă la numărătoarea paralelă, a părut să readucă puţină energie în sufletele PSD-iştilor clujeni.

După ultmul cuvânt al lui Dragnea, Remus Lăpuşan s-a ridicat în picioare şi a decretat „haideţi la numărat!", după care în faţa microfoanelor presei clujene nu a mai putut să spună decât că orice rezultat este posibil şi că aşteaptă finalizarea numărătorii paralele.

În discuţii informale, majoritatea social-democraţilor admiteau că şi la un scor de 50,9% pentru Iohannis la ora 19:00, în mod normal în ultimele două ore de vot Iohannis a basculat rezultatul.

Senatorul Alexandru Cordoş şi liderUL PSD Cluj, Remus Lăpuşan, au fost singurele nume grele prezente la sediul PSD Cluj.

Comenteaza