AUR, amendat la Cluj, huiduit la Timişoara

AUR, amendat la Cluj, huiduit la Timişoara
| Foto: zcj.ro

Semi-mitingul AUR organizat marți la Cluj-Napoca, în fața statuii lui Mihai Viteazu s-a lăsat cu amenzi, iar la Timișoara s-a lăsat cu scandal. La comemorarea Revoluției, George Simion a fost huiduit tot la un miting organizat de partidul AUR. 

Jandarmii i-au amendat pe cei de la AUR pentru semi-mitingul organizat marți, în fața statuii lui Mihai Viteazu. O persoană, care nu a purtat mască a primit o amendă de 1.500 de lei, anunță Inspectoratul de Jandarmi Cluj. George Simion, liderul AUR, a fost cel care i-a adunat pe simpatizanții partidului în piața clujeană.

Tensiuni cu liderii AUR au fost şi la comemorarea Revoluției de la Timișoara. În centrul orașului, unde revoluționarii voiau să aprindă lumânări pentru pomenirea eroilor era organizată o manifestație a partidului, în frunte cu liderul formațiunii George Simion.

Revoluționarii le-au reproșat celor de la Alianța pentru Unirea Românilor că au trimis în Parlament doi foști militari implicați în represiunea Revoluției din 1989. Societatea Timişoara i-a cerut preşedintelui partidului AUR, George Simion, care a întocmit listele cu candidaţii pentru recentele alegeri parlamentare, să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman şi să le ceară demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimare Revoluţiei.

De asemenea, ei și-au manifestat nemulțumirea față de prezența celor de la AUR în fața Operei, simbol al Revoluției. Jandarmii au făcut un cordon între cele două tabere în încercarea de a preveni incidentele.

Comenteaza