AUR își prezintă candidații la alegerile europarlamentare! Un fost candidat la primăria Cluj-Napoca, în cărți să prindă lista

AUR își prezintă candidații la alegerile europarlamentare! Un fost candidat la primăria Cluj-Napoca, în cărți să prindă lista
| Foto: aurnews.ro

Evenimentul de prezentare a listei de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor în vederea alegerilor europarlamentare din anul 2024 va avea loc sâmbătă, la Arenele Romane din București.

Potrivit reprezentanților AUR, alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 9 iunie 2024, sunt cele mai importante din anul electoral viitor, deoarece ele imprimă direcția pe care românii o doresc pentru România.

AUR a ales să prezinte lista de candidați cu un an înainte de alegeri. Este o premieră pentru scena politică din România, unde partidele vechi ne-au obișnuit să ne prezinte candidații cu o lună sau două înainte de alegeri. Facem acest demers deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să îi cunoască pe cei 50 de candidați pe care noi îi propunem”, au mai transmis cei de la AUR.

Vor exista clujeni pe lista AUR de la europarlamentare?

Ceea ce se știe oficial până în acest moment este că lista AUR va fi deschisă de actualul europarlamentar Cristian Terheș și avocatul și profesorul universitar Gheorghe Piperea.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe coordonatorul AUR Cluj, Cristian Sipoș, pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect. 

„Nu pot da nume deocamdată. Listele încă sunt în lucru. Avem surprize care deocamdată nu le putem divulga. Ne dorim să facem un scor de 33%, adică 10-12 mandate de europarlamentar. Noi suntem astăzi, în sondaje, undeva la 25% și vom crește până la 30-33%. Nu este nimic bătut în cuie acum. Noi suntem optimiști și muncim foarte bine”, ne-a declarat Cristian Sipoș.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, clujeanul Avram Fițiu se va regăsi pe lista AUR pentru europarlamentarele de anul viitor. Fost subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii și cadru universitar al USAMV Cluj-Napoca, Fițiu a participat, în urmă cu o lună, la Cluj, la evenimentul de lansare al programului de guvernare al celor de la AUR.

Amintim, Avram Fițiu a candidat, din partea PMP, pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 2020, unde a reușit să acumuleze doar 1,47% din voturi.

Comenteaza