AUR și-a anunțat candidații pentru Parlamentul European! Doi oameni de la Cluj sunt pe listă

AUR și-a anunțat candidații pentru Parlamentul European! Doi oameni de la Cluj sunt pe listă
| Foto: Facebook.com/partidulAUR

Partidul AUR și-a lansat, sâmbătă, candidații la alegerile europarlamentare de anul viitor. Pe lista de 44 de candidați se numără actuali europarlamentari precum Christian Terheș, actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru personajul „Garcea”, dar și doi clujeni.

Așadar, pe lista de 44 de candidaţi se află, printre alții, Christian Terheş, Claudiu Târziu, Dan Tănasă, Şerban Dimitrie Sturza, Gheorghe Piperea, Mugur Mihăescu sau Monica Iagăr. Ordinea pe listă va fi stabilită în luna aprilie 2024.

„Mai mult de jumătate dintre cei propuși să intre în competiția pentru un fotoliu în Parlamentul de la Bruxelles sunt cadre universitare sau au o diplomă de doctor în științe. Vârsta medie a celor 44 de candidați este de 45 de ani, iar 45,5% din listă a fost rezervată femeilor. Decizia conducerii AUR de a anunța candidații pentru europarlamentare cu aproximativ un an înainte de data scrutinului este în egală măsură o provocare pentru competitorii electorali, și o probă de transparență totală față de alegătorii care au 11 luni pentru a-i putea cunoaște pe cei care le cer voturile”, au transmis reprezentanții AUR.

Cine reprezintă Clujul pe lista pentru Parlamentul European

Așa cum ZIUA de CLUJ a scris în urmă cu câteva zile, fostul candidat al municipiului Cluj-Napoca, Avram Fițiu, se află pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Avram Fițiu este Absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca, Master în Geniu Sanitar la Facultatea de Stiinţe Agronomice din Gembloux Belgia. Coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice şi siguranţă alimentară. Profesor în limba franceză de Politică Agricolă Comună, Agricultură Ecologică; Gestiune zone cu înaltă valoare naturală. Autor/Coautor de 15 cărţi/cursuri/manuale şi de peste o sută de articole ştiinţifice indexate ISI şi BDI. Secretar general al Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică. Conferenţiar la USAMV Cluj Napoca”, se arată în descrierea AUR.

Amintim, Fițiu a candidat, din partea PMP, pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din 2020, unde a reușit să acumuleze doar 1,47% din voturi.

Un alt nume este cel al clujencei Ramona Ioana Bruynseels, fostă candidată la președinția României din partea partidului lui Dan Voiculescu (PPUSL), care acum ocupă funcția de coordonator al partidului AUR.

Ramona-Ioana Bruynseels este ”absolventă a unui master în managementul administraţiei publice la Universitatea Harvard - Şcoala de guvernare John F Kennedy, distinsă cu două premii speciale de către Universitatea Harvard, absolventă de drept ca şef de promoţie, cu o vastă experienţă în serviciile financiar bancare şi investiţii în  România. A activat în sectorul privat, în cel non-guvernamental şi a deţinut poziţii apolitice în guvernul României. Recunoscută de mediul de afaceri din România, a trăit pe alte două continente, s-a implicat în acţiuni de voluntariat pentru cei aflaţi în nevoie, este mamă a două fete de 13 şi 11 ani, româncă 100% de la Cluj, căsătorită cu un cetăţean englez”, transmite AUR.

Coordonatorul AUR Cluj, Cristian Sipoș, spunea, zilele trecute, pentru ZIUA de CLUJ, că partidul său își dorește să facă un scor de aproximativ 30-33% în 2024, adică să obțină 10-12 mandate de europarlamentar.

Comenteaza