Aurelia Cristea avertizează sindicaliştii de la aeroport

Aurelia Cristea avertizează sindicaliştii de la aeroport
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, avertizează sindicaliştii de la aeroport, care au anunţat un calendar al protestelor în faţa consiliului judeţean, să nu cumva să protesteze în timpul programului de muncă.

Ea solicită un nou control al Curţii de Conturi la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Ministrul clujean susţine că a fost înştiinţat prin intermediul poştei electronice asupra intenţiei sindicaliştilor de la aeroport de a protesta împotriva intenţiei consiliului judeţean de a nu mai garanta împrumutul de 50 de milioane de lei pe care aeroportul intenţiona să-l acceseze pentru achitarea datoriilor acumulate la constructorul noii piste de decolare-aterizare, decizie, care, spun sindicaliştii, ar putea duce aeroportul în insolvenţă şi, drept urmare, la blocarea activităţii aeroportului şi pierderea locurilor de muncă.

„Am primit un e-mail de la liderii de sindicat, care îmi era adresat atât în calitate de ministru delegat pentru Dialog Social, cât şi în calitate de deputat, dar şi ca preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca. Nu înţeleg ce legătură are funcţia mea politică cu acest subiect. Am încercat să mă întâlnesc cu dânşi, dar mi s-a spus că liderii lor sunt plecaţi din Cluj şi că ne-am putea întâlni luni. Eu le-am explicat că sunt în Cluj vineri, sâmbătă şi duminică.

Le-am atras atenţia că acesta nu e un conflict de muncă, pentru că ei au un contract colectiv de muncă respectat şi, prin urmare, pot protesta, dar nu în timpul programului de muncă, dar înainte cred că ar trebui să dicute cu conducerea aeroportului, cu autoritatea tutelară, să vadă de ce s-a ajuns în această situaţie. În opinia mea, Curtea de Conturi ar trebui să facă un nou control acolo, pentru că au apărut elemente noi", a declarat Cristea.

Potrivit propriilor declaraţii, sindicaliştii de la aeroport au obţinut autorizaţiile necesare pentru a protesta în 17, 18, 21, 22 şi 23 iulie, între orele 15:30 şi 17:30, în faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj.

 

Comenteaza