Aurelia Cristea, despre anul electoral 2019: "Victor Ponta nu va candida la alegerile prezidențiale "

Aurelia Cristea, despre anul electoral 2019: "Victor Ponta nu va candida la alegerile prezidențiale "

Aurelia Cristea, vicepreședintele partidului PRO România, invitată la Realitatea FM Cluj, a vobit despre planurile partidului condus de Victor Ponta în anul electoral 2019.

Fosta deputată PSD a afirmat că partidul condus de Ponta își propune un rezultat foarte bun la alegeril eeuroparlamentare din mai 2019, iar decizia sa de a nu candida vine din motive personale, legate de familie și de afaceri.

"La europarlamentare ne propunem să avem un rezultat foarte bun. Cred că vom avea o listă de candidați care au avut rezultate, recunoscuți, cu competențe în domeniul lor și capabili să susțină nevoile pe care România le are ca țară în cadrul Uniunii Europene și care să colaboreze în același timp foarte bine și cu autoritățile din țară.

Eu nu îmi doresc să candidez la europarlamentare, e o decizie personală, legată de familie și de afacerile pe care le avem aici. M-aș bucura foarte mult să avem de la Cluj, din mediul universitar sau din zona de business o persoană pe care să putem să o susținem", a declarat vicepreședintele PRO România.

De asemenea, Aurelia Cristea a exclus posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale a liderului Victor Ponta, PRO România urmând să decidă pe cine va propune pentru această funcție.

"Victor Ponta, la alegerile prezidențiale nu va candida. Victor Ponta nu ar dori să candideze nici la alegerile celelalte. Este puțin prematur, dar cred că vom avea un candidat la prezidențiale și sunt convinsă că PRO România va scoate un scor bun și la alegerile din anul electoral 2019. În special vizăm alegerile parlamentare, pentru că acolo este, evident, cheia", a transmis Cristean.

Vicepreședintele PRO România a declarat că partidul pe care îl conduce este estimat în sondaje la 7-9% din voturile românilor, datorită performanțelor anterioare realizate de miniștrii guvernului Ponta, care s-au alăturat grupării.

"În sondaje avem undeva între 7-9%. PRO România s-a definit ca un partid de centru-stânga progresist, pentru că ne interesează în mod special să susținem mediul de afaceri, să susținem dezvoltarea economică a României, am demostrat asta, fiind deja în echipă opt miniștri din guvernul Ponta, care am livrat fiecare rezultate pe domeniul nostru".

În ceea ce privește dărâmarea actualului guvern prin moțiune de cenzură, Aurelia Cristea a afirmat că UDMR are nevoie de o propunere de "proiect serios" din partea opoziției, pentru a-și întoarce armele împotriva coaliției PSD-ALDE. Fosta deputată a adăugat că nu se formarea unei coaliții asumate și responsabile este obligatorie în momentul îndepărtării Guvernului Dăncilă de la putere.

"UDMR-ul trebuie convins printr-un proiect foarte serios să susțină o moțiune. Lucrurile acestea așa funcționează. Ori au un interes pe zona de dezvoltare, ori pentru un lider sau mai mulți, sau fotolii de miniștrii.

În situația în care ne duce PSD-ul acum, ar fi obligatoriu să găsim o soluție de guvernare într-o coaliție în care ne asumăm cu toții că guvernăm pentru România, pentru un viitor mai bun pentru copii noștri și o bătrânețe mai liniștită a bunicilor noștri. Realmente ne îndreptăm spre comunism, o spun cu toată răspunderea", a conchis Aurelia Cristea.

Comenteaza