Aurelia Cristea mai candidează săptămâna aceasta la funcţia de primar

Aurelia Cristea mai candidează săptămâna aceasta la funcţia de primar
Jocurile sunt ca şi făcute: de săptămâna aceasta, candidatul alianţei PSD-ALDE la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va fi omul de afaceri Octavian Buzoianu. Nu doar Aurelia Cristea va fi lăsată din braţe de propriul partid, ci şi actualul primar din Câmpia Turzii, Radu Hanga.

„În următoarele zile vom finaliza negocierile cu ALDE pentru a merge împreună în alegeri în Cluj-Napoca, Câmpia Turzii şi Floreşti. Vom stabili, împreună cu colegii din ALDE care vor fi cele mai bune variante pentru cele trei localităţi. Deocamdată, candidatul PSD la primărie, în Cluj, e Aurelia Cristea", a anunţat şeful PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Practic, el a admis că Cristea mai e candidatul PSD doar până la finalizarea negocierilor cu ALDE. Nu e de omis nici faptul că Lăpuşan a avut din nou cuvinte de laudă la adresa omului de afaceri Octavian Buzoianu, varianta de înlocuire a lui Cristea propusă de ALDE. „Domnul Buzoianu reprezintă o candidatură foarte bună pentru Cluj-Napoca, o persoană validată profesional, o persoană simpatică", l-a caracterizat liderul PSD Cluj pe viitorul său candidat. De altfel, Cristea însăşi a admis, zilele trecute, indirect, că iese din cursă, afirmând că Clujul are nevoie în fruntea sa de un manager.

Co-preşedintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie, este mai optimist, afirmând că negocierile vor fi finalizate în curând. El a refuzat să confirme sau să infirme public faptul că Buzoianu este propunerea ALDE pentru înlocuirea Aureliei Cristea în cursa spre fotoliul de primar. „Şi tăcerea e un răspuns", s-a limitat să spună Irimie. În schimb, el a confirmat faptul că social-democraţii nu-l mai susţin pe actualul primar al Câmpiei-Turzii, Radu Hanga, pentru încă un mandat. Noul candidat va fi liderul PSD Câmpia-Turzii, Petre Pop, acceptat şi de ALDE. „La Câmpia-Turzii, candidat va fi Petre Pop, susţinut de domnul deputat Ioan Moldovan, care singur poate strânge 3-4.000 de voturi şi se va implica în campania pentru alegerile locale", a spus Irimie.

Actualul primar, Radu Hanga, e departe de a radia de fericire. „Da, ştiu, am auzit că nu voi mai fi susţinut. Asta e, partidul hotărăşte, nu eu. Încă nu m-am gândit dacă voi mai candida - independent sau susţinut de un alt partid - mai este vreme", a comentat Hanga.

Irimie nu a dorit să dezvăluie deocamdată nici numele pe care ALDE îl va propune pentru primăria Floreştiului. „E un candidat foarte bun, ieşit foarte bine în sondajele noastre, care sunt în curs de finalizare. Când vom purta negocierile finale vom avea terminate şi sondajele, ca să ştim exact de pe ce poziţii discutăm", a spus Irimie. Pentru Primăria comunei Floreşti social-democraţii s-au afişat până acum cu un candidat din afara partidului, jurnalistul şi preotul Dinu Criste. În cazul în care vor schimba şi acolo macazul, acceptând candidatul propus de ALDE, Criste va rămâne fără susţinere politică, dar, potrivit propriilor spuse, acest lucru nu-i va afecta decizia de a candida ca independent la funcţia deţinută acum de liberalul Horia Şulea.

 

Comenteaza