Aurelia Cristea răspunde epistolei primite de la Emil Boc

Aurelia Cristea răspunde epistolei primite de la Emil Boc
Ca la începutul fiecărui an, primarul Emil Boc a trimis locuitorului Clujului o scrisoare conţinând un sintetic raport de activitate pe 2015 şi o, la fel de sintetică, listă a obiectivelor executivului primăriei pentru anul 2016. Social-democrata Aurelia Cristea, care va încerca să-i ia locul peste trei luni, îi desfiinţează epistola, pe care o caracterizează drept electorală.

Cristea îl acuză pe Boc că ascunde sub preş eşecurile sau părţile mai puţin plăcute ale unora dintre realizările cu care se mândreşte. „Spre exemplu, se laudă că a rezolvat problema deşeurilor prin crearea unei rampe de stocare, dar nu spune că de şapte ani nu e realizate Sistemul de Management al Deşeurilor, proiect în care şi primăria clujeană e parte, nu spune nici că rampa respectivă va mai stoca doar un an deşeurile şi nici că în Cluj se selectează doar 0,2% din deşeuri. Spune că a achiziţionat 50 de autobuze noi, dar nu spune că, pentru asta a luat un credit de 50 de milioane de lei. E mai uşor să iei credit decât să atragi fonduri europene.

Emil Boc mai spune că în 2015 Cluj-Napoca a fost singurul oraş din Europa desemnat Capitală Europeană a Tineretului. Îl informez că în fiecare an există câte un singur oraş desemnat Capitalăn Europeană a Tineretului sau Capitală Culturală Europeană. Se mai laudă cu sistemele de ticketing şi bike-sharing, în condiţiile în care sistemul de ticketing nu funcţionează nici azi şi e cercetat de DNA, iar sistemul de bike-sharing trebuia terminat de doi ani şi încă se implementează etapizat.

Primarul mai spune că Untold a generat un impact financiar pozitiv de 20 de milioane de euro, în condiţiile în care nu avem date statistice clare în acest sens. Dacă a fost un aşa mare succes financiar, de ce organizatorii au încă datorii neachitate către furnizori? În ceea ce priveşte performanţele financiare i manageriale ale administraţiei municipiului, îl informez pe domnul Boc că există municipii cu populaţie mai mică decât cea a Clujului, care au bugete mai mari. De exemplu Oradea a avut în 2015 un buget cu 25% ma mare decât al nostru, iar Timişoara, un buget cu 15% mai mare", a spus Cristea.

Ea a contestat şi o parte dintre obiectivele anunţate pentru anul în curs. „O parte dintre obiectivele anunţate pentru 2016 se repetă identic an de an, cum ar fi reabilitarea podurilor, a străzii Făget, reabilitarea şcolilor „Avram Iancu", „Mihai Eminescu" şi „Ion Agârbiceanu", concursul de soluţii pentru reabilitarea Turnului Pompierilor, a Cetăţuiei şi amenajarea Someşului. Dar vrem să fim Capitală Culturală Europeană în 2021 şi nu vedem nici un proiect lega de refaţadizarea centrului oraşului", a comentat Cristea.

 

Etichete
Comenteaza