Autostrada prelungita din pix, la Cluj VIDEO

Autostrada prelungita din pix, la Cluj VIDEO
Încă nu a început campania electorală pentru alagerile europarlamentare, dar în judeţul Cluj au apărut panouri prin intermediul cărora sunt lăudate investiţiile în infrastructură ale Guvernului Ponta. Afişele sunt colorate în roşu, culoarea PSD-ului, dar şi sigla partidului este vizibilă pe panourile care le urează drum bun şoferilor. Iar numărul de kilometri de autostradă este exagerat.

Intrările şi ieşirile din municipiul Cluj-Napoca sunt străjuite de panouri uriaşe pe care apare sigla PSD, dar sunt enumerate şi câteva dintre investiţiile Guvernului Ponta pe care PSD le susţine. Social-democraţii clujeni spun că nu e vorba de campanie electorală, ci de o campanie de...informare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Vuşcan ştie de panouri, dar nu intră în atribuţia sa să le verifice.

Deşi legea electorală prevede clar că afişajul electoral în afara campaniei electorale se pedepseşte cu amendă.

"Amplasarea panourilor și conținutul acestora nu are legătură cu atribuțiile instituției prefectului. De conținutul panourilor respective răspunde unitatea administrativ teritorială pe teritoriul căreia se află aceste panouri. Nu-mi pot permite să comentez conținutul, dacă e electoral sau mai puțin electoral", a spus Vuşcan.

Primarul Clujului nu a verificat conţinutul afişajului, dar este mai degrabă supărat de faptul că PSD se laudă cu autostrada pe care, spune edilul, a făcut-o el când era premier.

"Să înceteze să se mai laude cu ce am făcut eu, să facă și ei ceva, cam asta e concluzia", a declarat Boc.

Astfel de afişe cu sigla PSD-ului apar nu doar în Cluj-Napoca, ci şi în centrul municipiului Turda.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza