Avem premier? Preşedintele face declaraţii de presă la finalul consultărilor

Avem premier? Preşedintele face declaraţii de presă la finalul consultărilor
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, vineri, la ora 14.30, după consultările cu partidele parlamentare pe tema formării unui nou Guvern, informează Administraţia Prezidenţială.

Ludovic Orban a declarat, după consultările de la Cotroceni, că PNL este pregătit să-și asume guvernarea, dacă președintele Klaus Iohannis o va cere și dacă nu va exista varianta alegerilor anticipate.

De asemenea, USR susţine ideea de anticipate. Dan Barna a declarat că România are nevoie de un nou guvern care să aibă însă ca obiectiv realizarea de alegeri anticipate în februarie-martie anul viitor.

Kelemen Hunor a reiterat că partidul pe care îl conduce nu susţine ideea de alegeri anticipate. ”Noi nu credem în alegeri anticipate”, a spus liderul UDMR.

Acesta a explicat că prima variantă susţinută de formaţiune este un premier UDMR, deşi nu au făcut o nominalizare, a doua variantă ar fi a unui premier independent – nu tehnocrat şi, în ultimul rând, un guvern format în jurul PNL.

Eugen Tomac a declarat că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis să ia în calcul şi numirea unui premier din PMP, numele propus fiind chiar al său.

Comenteaza