Avertismentul unui deputat PNL: Din cauza ANI, la toamnă USL nu va mai exista!

Avertismentul unui deputat PNL: Din cauza ANI, la toamnă USL nu va mai exista!
Deputatul PNL de Cluj, Radu Zlati, fost consilier prezidenţial în mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu, anticipează ca USL nu va mai rezista pâna la toamnă, cel puţin nu în forma actuală.


Liberalul Radu Zlati scrie pe blogul sau ca "la toamna USL nu va mai exista. Nu in forma si nu la puterea de azi". Potrivitlui Zlati, motivul ruperii USL va fi provocat de incompatibilitatea miilor de primari si alesi locali, decisa de ANI. "Vreau sa spun si sa subliniez ca USL este ceea ce este pentru ca are in spate nu doar o armata de activisti, membrii si simpatizanti. Dar si osatura unei constelatii de consilieri locali si primari, de presedinti de consilii judetene si consilieri judeteni. Ori, daca ANI isi face treaba asa cum a inceput, aceasta armata va fi decimata pana la ultimul soldat", scrie el.

"Fara acestia, fara influenta lor la nivelul direct, cel al contactului cu alegatorul de pe strada, USL va mai exista ca formatiune politica dar USL nu va mai fi decat un colos cu picioare de lut, o cochilie lipsita de continut. Din cauza investigatiilor ANI, liderii PNL si PSD din teritoriu au cerut conducerii USL modificarea legii 161/2003, cea care reglementeaza situatiile de incompatibilitate si conflict de interese", concluzioneaza deputatul.

Din cauza investigatiilor ANI, liderii PNL si PSD din teritoriu au cerut conducerii USL modificarea legii 161/2003, cea care reglementeaza situatiile de incompatibilitate si conflict de interese.

Premierul Victor Ponta a declarat, luna trecuta, la Sibiu, ca jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili de ANI si au procese in instanta. "Trebuie gasita o solutie, nu pot sa spun ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna", a spus Ponta.

Cel mai recent caz este cel al primarului Sibiului, Klaus Iohannis, acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a incalcat regimul conflictului de interese, fiind sesizat Parchetul in acest caz.

Radu Zalti este deputat de Gherla din partea PNL. Omul politic a fost adus la Cluj din Maramureş.

Comenteaza