Băsescu: Coldea şi Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupţie

Băsescu: Coldea şi Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupţie
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri că “procurori, judecători, ofiţeri SRI precum Coldea, Koveşi, Şelaru, Roşu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin şi mulţi alţii” care au compromis lupta împotriva corupţiei trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuzurile comise.

"Mai târziu, va fi prea târziu. Combaterea corupţiei pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflaţi în funcţii în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decenţă, cu probe şi cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o şi au compromis credibilitatea acţiunilor de combatere a corupţiei (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a criticat practica „relaxării" în vilele SRI cu "şpriţuri şi petreceri" ale procurorilor, ofiţerilor SRI, judecătorilor şi oamenilor politici "laolaltă".

Băsescu susţine că din cauza decredibilizării combaterii corupţiei, "un individ instruit, dar putred de corupt şi laş, de teapa lui Adrian Năstase, a ajuns să pară azi un nedreptăţit", uitând că era „Bombo de care fugeai în Congo" sau „Năstase, şapte case", iar, ulterior, "jurnalişti şi analişti, avocaţi şi profesori puternic ataşaţi minciunii şi valorilor PSD, au reuşit să reinstaleze atmosfera irespirabilă, din cauza propagandei mincinoase, a anului electoral 2009 şi a nopţii de 6 spre 7 decembrie".

"Din păcate, procurori, judecători şi ofiţeri SRI, prin abuzurile lor şi prin utilizarea discreţionară a puterii, au dat ocazia acestei pelagre a tranziţiei să se reinventeze. Pentru acest eşec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecători, ofiţeri SRI precum Coldea, Koveşi, Şelaru, Roşu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin şi mulţi, mulţi alţii, care au confundat instituţiile statului cu nişte instrumente aflate la dispoziţia lor pentru a acapara o putere personală nemărginită, nelegitimă, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie să dispară din magistratură şi din SRI. Dar nu trebuie să dispară oricum. Ei trebuie să răspundă în faţa legii pentru compromiterea luptei împotriva corupţiei prin abuzuri, prin represiune nedreaptă şi implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice", a susţinut Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că lupta împotriva corupţiei trebuie recredibilizată şi relansată, acum, şi nu „mai târziu", prin înlocuirea celor care au compromis-o, "cu magistraţi care înţeleg că justiţia televizată este cea mai proastă, imorală şi ilegală soluţie şi că la baza oricărui dosar penal trebuie să stea respectarea drepturilor fundamentale şi probele reale".

Liderul PMP a susţinut că dacă eliminarea din magistratură şi tragerea la răspundere penală a celor responsabili de abuzuri şi a celor care au generat verdicte nefavorabile României la CEDO nu se face "rapid", nimic din ce s-a făcut bine nu va mai putea fi recuperat.

"Azi, bilanţul anticorupţiei încă este pozitiv şi în realitate, dar şi pe imagine. Cum va fi peste câteva săptămâni? Greu de spus", a spus Băsescu.

Lista faptelor de notorietate publică la care a făcut trimitere liderul PMP include probe contrafăcute, denunţuri mincinoase obţinute sub ameninţarea cătuşelor, denunţuri împotriva unor ţinte politice atent selectate, refuzul procurorilor şi judecătorilor de a ţine cont de Legea 334 din 2006 privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, complete de judecată controlate de SRI, judecători care s-au compromis dând "mii" de mandate de supraveghere tehnică fără niciun fel de verificare, precum şi "eşecurile tot mai frecvente ale dosarelor DNA, încropite la repezeală împotriva unor persoane publice incomode pentru Sistem".

 

Comenteaza