Băsescu se așteaptă la proteste mai puternice pe viitor

Băsescu se așteaptă la proteste mai puternice pe viitor
Președintele Traian Băsescu crede că mișcările sindicale vor fi mai consistente, dar spune că nu se va abate de la planul său de reformare a statului.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că protestul de la Ministerul de Finanţe a creat o imagine proastă despre o instituţie extrem de importantă a statului, dar că se aşteaptă la mişcări sociale şi mai consistente pe viitor. Preşedintele spune că va continua reforma statului, chiar dacă măsurile pe care le-a luat până acum, alături de premier, au fost prost primite de sindicate.

"Anticipez mişcări şi mai constistente în perioada următoare. Obligaţia mea este să reformez statul", a declarat președintele.

Băsescu s-a referit și la stimulentele angajaților de la Finanțe. ”Sistemul stimulentelor trebuie închis. Nu este vorba doar de faptul că stimulentele ocolesc bugetul de stat. Cum este posibil ca instituţii ale bugetului de stat să fie plătite cu resurse din afara bugetului?”, a declarat șeful statului.

În această săptămână, angajații de la Finanțe, dar și cei din educație, sănătate sau administrație au protestat împotriva reducerilor salariale decise de Guvern.

Comenteaza