Bătălie între două femei pentru fotoliul de viceprimar al Dejului. A câștigat UDMR

Bătălie între două femei pentru fotoliul de viceprimar al Dejului. A câștigat UDMR

Noul viceprimar al municipiului Dej este Anamaria Kovrig, reprezentantă a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR).

Reprezentanta UDMR în Consiliul Local a fost aleasă de către consilieri în cadrul unei ședințe în care s-au constituit și cele patru comisii de specialitate, dar în care au depus jurământul și consilierii care nu au făcut-o deodată cu ceilalți, în 22 octombrie, conform Dejeanul

Alături de Anamaria Kovrig (foto), în cursa pentru funcția de viceprimar al Dejului a intrat și Alina Meșter, de la USR. Rând pe rând, aleșii locali au intrat în cabina de vot, unde au votat în secret cine îi va reprezenta în executiv pentru următorii patru ani, iar majoritatea voturilor au mers către reprezentanta UDMR.

Cu 11 voturi, Kovrig a fost aleasă noul viceprimar al Dejului, în detrimentul reprezentantei USR care a obținut doar șase voturi. Două voturi au fost considerate drept nule.

Prin vot secret, reprezentanta maghiarilor a primit 11 voturi ”pentru” și va ocupa, în scurt timp, al doilea birou al Primăriei Dej. De cealaltă parte, Meșter a obținut șase voturi, iar două au fost nule.

Comenteaza