Boc critică rezilierea contractului cu Bechtel VIDEO

Boc critică rezilierea contractului cu Bechtel VIDEO
Emil Boc critică modul în care Guvernul Ponta a reziliat contractul cu Bechtel. Fostul premier spune că a fost "o decizie managerială aberantă" deoarece statul plăteşte despăgubiri, în timp ce lucrările de la Suplacu de Barcău se deteriorează. Deputatul PSD Aurelia Cristea spune că e normal să fie achitate despăgubiri şi că Emil Boc nu a avut nimic de reproşat în urmă cu trei luni, la momentul rezilierii, ci doar acum, după ce preşedintele Băsescu a deschis discuţia.

Contractul ar fi trebuit reziliat cu obligaţia finalizării de către bechtel a tronsonului Borş - Suplacu de Barcău, şi nu cu plata de despăgubiri, a declarat astăzi Emil Boc.

"De milioane de euro plateste guvernul la bechtel fara un milimetru de autostrada in plus. nu mai punem costurile de intretinere si paza pentru lucrarile ce intra in conservare. e o decizie manageriala aberanta si care compromite capacitatea manageriala a actualului guvern de a decide intr+un proiect atat de important", a spus Boc.

În replică, deputatul PSD Aurelia Cristea spune că Emil Boc ar fi trebuit să critice decizia acum trei luni, când ministrul marilor Proiecte, Dan Şova, s-a afat la Cluj şi a discutat despre reziliere.

"Evident ca se platesc despagubiri cand ai reziliat un contract. dar despagubirile sunt mult mai mici decat costulurile cu respectivul contract. sunt infinit mai mici si toata lumea a apreciat la momentul rezilierii. chiar nu cred ca domnul boc si-a adus aminte brusc de ceva la care atunci nu a avut nicio replica si niciun raspuns. Daca presedintele basescu a zis ceva de autostrada trebuia sa iasa si primarul emil boc", a spus Aurelia Cristea, PSD Cluj.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat acum doua zile că în cazul Autostrăzii Transilvania s-a procedat, asta pentru că a fost anulat contractul fără a avea soluţii ulterioare pentru continuarea lucrărilor.

 

Comenteaza