Boc, despre comasarea alegerilor: ''Nu văd obstacole legale / Economie de zeci de milioane de euro, redirecționați la educație sau sănătate''

Boc, despre comasarea alegerilor: ''Nu văd obstacole legale / Economie de zeci de milioane de euro, redirecționați la educație sau sănătate''

Primarul Clujului a vorbit, la ZIUA LIVE, despre comasarea alegerilor de anul acesta din România. 

''Cetățeanul român, după 30 de ani de democrație, știe ce trebuie să facă, dacă se organizează separat sau împreună aceste alegeri. Cetățeanul este suveran pe votul lui, că în exercită în iunie sau în septembrie. Trebuie să le oferim oamenilor cât mai multe motive pozitive să iasă la vot. Asta face și Europa, în 9 țări sunt alegeri cuplate. Noi am mai făcut referendum și în 2019 cuplat cu alegeri. Dacă nu acceptăm că cetățeanul nu poate vota în aceeași zi și pentru europarlamentare și pentru locale (...) Oricine poate ataca la Curtea Constituțională, că e justificat sau nu rămâne să stabilească CCR. Din punctul meu de vedere, nu există nicio barieră legală. În America se organizează alegeri în 3 noiembrie, dar președintele își intră în exercițiu mandatului abia la final de ianuarie. Care e problema? Dacă odată cu organizarea acestor alegeri, putem face o economie de zeci de milioane de euro, pe care îi putem redirecționa la educație sau sănătate (...) Trebuie să stăm cu picioarele în apă rece. Nu văd obstacole legale'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Liderii coaliției PSD – PNL au încheiat ședința de joi fără nici o înțelegere privind comasarea alegerilor, au declarat pentru G4Media surse politice. Discuțiile începute la ora 15.00 la sediul guvernului au durat aproximativ două ore, după care politicienii au plecat la o recepție organizată cu ocazia Zilei Serviciului de Informații Externe (SIE).

Liderii celor două partide, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au negociat atât eventuala comasare a alegerilor europarlamentare și locale, cât și alte subiecte, precum candidaturile la primăriile marilor orașe și candidatura la președinția României.

Șefii PSD și PNL au convenit să reia discuțiile lunea viitoare.

Comenteaza