Boc, despre contrele PNL - PSD: "România are nevoie de stabilitate politică"

Boc, despre contrele PNL - PSD: "România are nevoie de stabilitate politică"

Tensiunea în Coaliția de Guvernare crește pe măsură ce Guvernul se apropie de momentul adoptării măsurilor fiscale nepopulare. Primarul Emil Boc a vorbit despre criza PNL-PSD. 

"Eu nu dau lecții la nimeni. Pot să spun doar ce am făcut când am fost prim-ministru, am eliminat pensiile speciale, am eliminat 200.000 de posturi bugetare, am avut maxim 53 de secretari de stat, am comasat și desființat 200 de agenții guvernamentale, nu aveam alternativă ca să putem finanța celelalte cheltuieli ale statului ca să funcționeze. Dezbaterea dintre PNL - PSD e firească, ei au venit din unghiuri ideologice diferite, și-au dat mâna pe un proiect să se construiască ceva în România într-o perioadă grea, de război la graniță și instabilitate în zonă, iar acum avem o ciocnire a civilizațiilor, ideologică, normală într-o societate democratică. Aceste partide nu vor fuziona niciodată, vor fi cel mult într-o etapă de contract, pentru că nu aveam altă soluție. Nu cred că adăugarea unei crize politice, pe lângă cea economică, ar rezolva problema. Avem nevoie de stabilitate politică, mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Prima dată trebuie să produci stabilitate și bogăție, apoi să împarți. Avem nevoie de rațiune și calm. Nu omor motorul care face prosperitate și anume locul de muncă bine plătit, și asta înseamnă să nu pui taxe suplimentare. Haideți să eliminăm risipa, de sus până jos, de la prim-ministru în jos. Este necesară. În egală măsură, diminuezi evaziunea fiscală", a declarat Boc, la un post de radio local. 

După ce premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilitatea demisiei, în cazul în care liberalii nu vor susține măsurile fiscale care ar trebui să aducă mai mulți bani la bugetul de stat, liderii celor două partide continuă să se atace și să se amenințe.

 

Comenteaza