Boc, despre lupta pentru șefia PNL: „Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii celor anterioare, ci sunt despre câştigarea următoarelor”

Boc, despre lupta pentru șefia PNL: „Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii celor anterioare, ci sunt despre câştigarea următoarelor”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent, în cursul zilei de sâmbătă, la Bihor și la Sălaj, unde s-au stabilit conducerile organizațiilor județene a Partidului Național Liberal.

Primarul Clujului consideră că premierul Florin Cîţu are nevoie de susţinerea politică a PNL pentru dezvoltarea proiectelor sale şi face comparaţie între acesta şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel şi cu fostul prim ministru al Regatului Unit, Margaret Thatcher, care au deţinut în acelaşi timp funcţii administrative şi politice la cel mai înalt nivel.

„Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există!”, a afirmat Boc, potrivit news.ro.

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005, vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există! Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie v-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă?

Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă... mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel. Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică  să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat.

Deci trebuie să ne gândim şi din această, perspectivă. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi. Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a declarat Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Sălaj.

Primarul din Cluj-Napoca a mai afirmat că Florin Cîţu „este premierul care va face trecerea României de la atractivitatea ei pentru o forţă de muncă ieftină, cum era în trecut, la o forţă de muncă bine plătită şi calificată”.

Duminică, 18 iulie 2021, este programat Comitetul de Coordonare Județean în cadrul căruia va fi ales noul Birou Politic Județean al PNL Cluj. Singurul candidat este actualul lider al liberalilor clujeni, europarlamentarul Daniel Buda.

Comenteaza