Boc, discuţii cu primarul din Barcelona

Boc, discuţii cu primarul din Barcelona

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la cel de-al doilea Forum al Alianţelor Universitare Europene, unde a transmis că Europa are nevoie mai mult decât niciodată de contribuţia universităţilor la rezolvarea problemelor globale şi locale. În marja Forumului, Boc a discutat cu primarul din Barcelona, Jaume Collboni.

”În calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor pe tema „Strategiei Uniunii Europene cu privire la Universităţi”, am participat la cel de-al doilea Forum al Alianţelor Universitare Europene”, anunţă, duminică, Emil Boc.

Acesta a precizat că în cadrul intervenţiei din sesiunea plenară a Forumului a susţinut mai multe idei, între care faptul că ”Europa are nevoie mai mult decât niciodată de contribuţia Universităţilor la rezolvarea problemelor globale şi locale cu care ne confruntăm”.

”Universităţile au un rol fundamental în promovarea democraţiei şi a modului de viaţă european””, a mai transmis Boc, dar şi faptul că este importrantă colaborarea dintre autorităţile locale/regionale şi Universităţi precum şi nevoia realizării de parteneriate strategice.

În plus, Boc a prezentat ”modelele de bună practică de la Cluj în materie de colaborare dintre Autoritatea locală şi Universităţi”.

”De asemenea, în cadrul Forumului, am avut plăcerea să discut cu Jaume Collboni, primarul Barcelonei, probleme de viziune strategică cu privire la dezvoltarea urbană”, a mai transmis primarul din Cluj-Napoca.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza