Boc, după întâlnirea cu premierul Ciucă: Există riscul potenţial ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri

Boc, după întâlnirea cu premierul Ciucă: Există riscul potenţial ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii, că există riscul potenţial ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri, iar victime colaterale vor fi administraţiile locale, care vor pierde bani. Boc a afirmat că le-a cerut prim-ministrului şi membrilor Cabinetului să rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România.

”Există riscul potenţial, există riscul ca România să piardă bani din PNRR, dacă nu se fac reformele de către miniştri. Victime colaterale vor fi administraţiile locale, noi vom pierde banii, în concret şi atunci am rugat prim-ministrul şi miniştrii de resort să rămână conectaţi la ceea ce are nevoie România”, a spus primarul din Cluj-Napoca. 

El a precizat că aceste reforme nu sunt făcute din afara României, sunt făcute de România, pentru români şi care vor face această ţară mult mai funcţională, cu beneficii pentru fiecare cetăţean, inclusiv în buzunar, în privinţa banilor.”Dacă aceste reforme nu se fac, există riscul blocării fondurilor pe PNRR şi cu acele consecinţe”, a mai menţionat el.

În privinţa descentralizării, Emil Boc a afirmat că a discutat cu premierul despre concretizarea celor şapte domenii de reformă, pe tineret- sport, turism, mediu, cultură, sănătate, educaţie şi agricultură, unde, din 2017 întreg procesul s-a blocat.

”Aici e nevoie de intervenţie din partea miniştrilor, astfel încât descentralizarea să aibă efectiv loc”, a arătat Boc, dând ca exemplu taberele şcolare, unde infrastructura se degradează iar acestea ar trebui transferate la administraţiile locale. 

De asemenea, el a precizat că în domeniul sănătăţii, educaţiei, există direcţi judeţene, care trebuie să preia atribuţiile de la nivel central. 

”Să nu mai venim cu dosărelul, în fiecare săptămână, la Bucureşti ci să discutăm la nivel local, iar ministerul să îşi păstreze dreptul de a controla”, a mai spus Emil Boc. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza