Video Boc, după respingerea aderării României în Schengen: "Austria este Rusia Uniunii Europene" / Boicotăm afacerile austriece?

Boc, după respingerea aderării României în Schengen: "Austria este Rusia Uniunii Europene" / Boicotăm afacerile austriece?

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins, joi, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. Edilul Emil Boc spune că "am pierdut o bătălie, dar nu și războiul".

"Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte. Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

"Europa și UE nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Austria. Trebuie să vedem și partea plină a paharului. Avem 26 de state prietene. Trebuie să ne bucurăm că avem aprecierea și respectul a 26 din 27 de state. Noi întotdeauna am fost copilul serios și sârguincios al UE. ", a conchis primarul Clujului. 

În ceea ce privește boicotarea afacerilor austriece în România, Boc a spus: "Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr că am mai multe oportunități. Avem o opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent". 

De asemenea, în privința migrației, primarul Boc a punctat: "România nu a cerut decât un singur lucru: respectarea prevederilor tratatelor UE. Chestiunea scoasă din joben, în ultima secundă, cum că România este pe ruta de migrație, este cea mai mare minciună pe care poate să o rostească un stat la UE cu privire la România.  Au spus austriecii că sunt 100.000 de imigranți la graniță și ei au venit în mare parte prin România. Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta doar pentru ați arăta mușchii imperiali, în condițiile în care știm că Serbia nu cere viză la indonezieni, indieni, thailandezi și alte 25 de țări. Mie să nu-mi spună austriacul că vine ală prin Serbia și România și după pleacă în Austria. Este dus cu pluta ca să faci asemenea informații. Nu au învățat nimic austriecii din istorie. De aceea am pomenit de Avram Iancu". 

În final, edilul le-a transmis românilor să nu blameze poporul austriac: "ei nu sunt de vină, avem armele legale".

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen a avut două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Comenteaza